Bahsi geçen teknoloji şirketi, Gaziantep’in de sıcaktan bunalan kentler arasında klima satışlarından yola çıkarak ilk 10’da Gaziantep’in de yer aldığını bildirdi. Buna göre -en fazla satış İstanbul'da gerçekleşirken, İstanbul'u Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır takip etti.

Birçok meteoroloji uzmanı Türkiye’deki sıcak havaların bu haftadan itibaren hafifleyeceğini dile getirse de sıcak havalar devam ediyor. Özellikle Gaziantep’te sıcaklıklar 40 dereceleri görürken, Gaziantepli vatandaşlar ise gün içerisinde dışarıya çıkmaktan çekiniyor. Birçok uzman isim de öğle saatlerinde vatandaşların dışarı çıkmaması ve sıcak havaya uzun süre maruz kalmaması gerektiğini savunuyor.

GAZİANTEP’TE KLİMA SATIŞLARI PATLADI

Bahsi geçen teknoloji şirketi, Türkiye genelinde araştırma yaparken, Gaziantep’in de sıcaktan bunalan kentler arasında olduğunu ortaya koydu. İlk 10 kent arasında 7. Sırada yer alan Gaziantep’te klima satışları yıllar geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu durumda elektrik tüketiminin yanı sıra sıcaklıkların da her geçen yıl daha da yüksek olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Mehmet Fener