GBB Meclisi Ekim 2.Birleşim Toplantısında gündemin 11.maddesi görüşmeleri sırasında CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu söz aldı. Genel bir konuşma gerçekleştiren Sucu, “31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından GBB Başkanımız Fatma Şahin, “İstişare ve ortak akılla kenti yönetelim” demişti. Biz de bu konuda söz vermiştik. 51 tane gündem maddesini incelediğimiz zaman tüm bu söylenenlerin havada kaldığını görüyoruz” dedi. Sucu, CHP gurubunun önerilerinin dikkate alınmadığını, bundan sonra ise dikkate alınmayan tüm önerilerle ilgili maddelere şerh koyacaklarını söyledi. Konuşmasını sürdüren Sucu, AK Partili Meclis üyelerinin Şehitkamil Belediyesi’nde onay verdiklerini ancak Büyükşehir Meclisinde konunun reddedildiğini aktardı.

UĞUR ARAYA GİRDİ

Sucu’nun konuşmasına GBB Başkanvekili Halil Uğur müdahale etti. Uğur, Sucu’nun gündem maddesi ile ilgili söz aldığını hatırlatarak, konuşmasının gündem maddesi ile ilgili olmaması halinde meclis sonunda söz alması gerektiğini söyledi.

YILMAZ’DAN İSTİŞARE TEPKİSİ

Sucu ile Uğur arasında gerilim yaşanması üzerine Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz araya girdi. Yılmaz, “Ortak Aklı hem sizden hem de Fatma hanımdan defalarca kez dinledik. 25 gündem maddesinin hangisinde bizimle istişare yaptınız?” diye sordu. Uğur, Yılmaz ve Sucu arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HERKESİN GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYUYORUZ

Sucu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren GBB Başkanvekili Uğur, “Gündem dışı söz alınmasına, maddelerle ilgili konuşulmasına müdahale etmiyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde isteyen tüm üyelerimiz gündem dışı söz alarak konuşabilir. Tüm maddeler meclise geliyor, ilgili maddelerinin gündeme alınıp alınmadığı konusu gündeme yazılıyor, komisyonlarda bu konular görüşülüyor. Komisyonlar, maddeler istişare edilmesi için var. İstişareler neticesinde, herkesin görüşlerine saygı duyuyoruz. Şehitkamil Belediye Meclisinin aldığı karara saygılıyız, siz de Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karara saygılı olmalısınız” diye konuştu.

Kaynak: Nevre Duman