Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek için bir dizi önlem aldı. Belediye, İsrail ürünlerine boykot çağrısı yaptı ve belediyeye ait sosyal tesislerde İsrail markalarının ürünlerinin satışını durdurdu. Belediye, bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımda, “Gazi şehir #Gaziantep, Filistin’in yanında! #GaziantepBüyükşehir’e ait tesislerde işgalci İsrail’e ait markaların ürünlerine yer yok. Zalimliğe ve haksızlığa karşı duruşumuzu sürdürüyoruz” denildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı. Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, insanlık vicdanını yaralıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Filistin halkının yanındayız. İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapıyoruz. İsrail’in zulmüne sessiz kalmayacağız” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin İsrail ürünlerine boykot kararı, Gaziantep halkı tarafından da desteklendi. Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar, İsrail ürünlerini almamaya ve Filistin halkına yardım etmeye çağırdı. Gaziantep’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da, İsrail’in saldırılarını protesto etmek için eylem ve basın açıklaması düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İsrail ürünlerine boykot kararıyla, Filistin halkına dayanışma mesajı verdi. Gaziantep, gazi şehir unvanını bir kez daha hak etti. Gaziantep, Filistin’in yanında olduğunu gösterdi.

Gaziantep, zalimliğe ve haksızlığa karşı durdu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu kararın benzerlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi gibi birçok belediye de alarak Filistin halkına destek olmak için önemli bir adım attı. Ancak, boykotun etkili olması için, sadece belediyeler değil, tüm vatandaşlar ve kurumlar da İsrail ürünlerini almamalı ve Filistin halkına yardım etmeli.

AYLİN CIKCIK