Gaziantep Barosu’nda seçim heyecanı başladı. 13 Ekim tarihinde yapılacak olan seçimlerden çıkan sonuçla Gaziantep Barosu’nun yeni başkanı belli olacak. Baroya kayıtlı bütün avukatları seçim heyecanı sararken, mevcut başkan İskender Kahraman’ın aday olmayacağı öğrenildi.

Gaziantep Barosu’nda yapılacak olan seçimde Emine Sevil Koyuncu, Melikşah Korkmaz, İbrahim Onur Ağalın, Kenan Tarık Polat ve Bülent Duran gibi isimlerin aday olduğu öğrenildi. Baroya kayıtlı 5 bin avukat 13 Ekim tarihinde yeni başkanını seçecek.

Gaziantep Barosu’ndan konuya dair şu açıklama yapıldı:

“Baromuzun olağan genel kurulu 12.10.2024 tarihinde, Gaziantep barosu konferans salonunda saat 09:00 ile 17:00 arasında, seçimli genel kurul ise 13.10.2024 tarihinde saat sabah 9 ile akşam 5 arasında Gaziantep barosu konferans salonunda, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde, olağan genel kurul 19.10.2024 tarihinde saat sabah 9 ile akşam 5 arasında Gaziantep barosu konferans salonunda, seçimli genel kurul 20 Ekim tarihinde saat sabah 9 ile akşam 5 arasında Gaziantep barosu konferans salonunda yapılacaktır. (Toplantı ve seçimler sabah 9 ile akşam 5 saatleri arasındadır. İlk gün genel kurul, ikinci gün ise seçimler yapılacaktır.) İlgili mesaj tebliğ hükmünde olup aynı zamanda Gaziantep barosu internet sitemizde de ilan edilmiştir. (tüm kurullar için adaylık başvuruları 12 Ekim genel kurul tarihinde alınacak olup erteleme halinde 19 Ekim tarihinde alınacaktır.)”

Kaynak: Mehmet Fener