Gectiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleşen törende kadın futbolunun yükselen yıldızları ile destek verenler ödüllendirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, siyaset, spor ve medya dünyasından çok sayıda isim törende yer aldığı törende kadın futbolunun gelişiminde önemli pay sahibi olan Gaziantep Alg Spor Kulüp Başkanı Ali Gözcü'de ödüllerildi.

ALİ GÖZCÜ'YE BÜYÜK ONUR

Kadın futbolunun gelişmesinde her zaman ön ayak olan Gaziantep Alg Spor Başkanı Ali Gözcü'nün bu mücadelesi ödülle taçlandırıldı. Kadın Futbolcular Derneği (KAFUDER) tarafından ilk kez düzenlenen kristal ayaklar ödül töreninde Alg Spor Başkanı Ali Gözcü, “Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı” seçildi. Ödül karşısında çok mutlu olan ve duygulanan başkan Gözcü, kadın futbolunun gelişmesi için her zaman ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi ve kendisine bu ödülü layık görenlere ise teşekkür etti.

BİR ÖDÜLDE NİHAL SARAÇ'A

Sportif başarıların yanı sıra altyapıya verdiği önem ile de ön plana çıkan Gaziantep Alg Spor'da başkan Ali Gözcü'nün yanı sıra U19 milli takımında oynayan Alg Sporlu sporcu Nihal Saraç, Kristal Ayaklar Ödül Töreni’nde “Yılın Umut Vaat Eden Genç Futbolcusu” seçildi.  Saraç, ödülünü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın elinden aldı. Üst üste iki ödül birden alarak şehrimizi gururlandıran sarı-grili takım önümüzdeki sezon ligde ise yeniden şampiyonluk mücadelesi vermek istiyor.

BAKAN AŞIK TEBRİK ETTİ

Ödül törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başta ALG Spor Başkanı Ali Gözcü olmak üzere kadın futboluna yatırım yapan tüm adamlarına teşekkür ederek şunları söyledi; “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kadın futbolunun gelişmesiyle ilgili çalışmalar yapıyor. Bu daha başlangıç. Güzel şeyler olacak. Burada emeğe geçen herkesi tebrik ediyorum. Gençlerimizi, kızlarımızı kucaklayalım. Spor evrensel bir değer. Türk sporunun gelişmesini istiyoruz. Hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Kadın gülerse dünya güler” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi