Programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, uluslararası öğrencilerin Gaziantep Üniversitesi için misafir değil, Gaziantep Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunu belirterek, uluslararası öğrencilerin üniversite dönemini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiği ifade etti.

Prof. Dr. Özaydın yaptığı konuşmada Filistin meselesine değinerek, şöyle konuştu: "Medeniyetimizde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı vardır, insanı yaşatmak üzere kuruludur bu medeniyet. Şu an insanların öldürüldüğü bir dönemdeyiz ve bunu canlı izliyoruz. Filistinli öğrencilere sahip çıkmanızı istiyorum. Biz Filistinli öğrencilere sahip çıkarak onların eğitim ücretlerini almadık. Sizler de tepki verin.” dedi.       

GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Musa Budak ise konuşmasında GAÜN’ün üç dilde eğitim verdiğini belirterek, uluslararası öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra Türkçe öğrenmelerinin ve sosyalleşmelerinin de kritik önem taşıdığını ifade etti.

Programın devamında, GAÜN Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Burcu Mıhçıoğlu, GAÜN’ü tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin sonunda Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkilileri uluslararası öğrencilerin sorularını yanıtlamak üzere bir soru-cevap oturumu düzenledi.

Kaynak: Haber Merkezi