GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi Turkuaz Salon'da gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Kuzhan, böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti. Dr. Öğr. Üyesi Kuzhan konuşmasının devamında son yıllarda radyasyon onkolojisindeki teknolojik gelişmelerin, daha hassas ve etkili tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine olanak sağladığını ifade etti.

Bölgede ilk kez düzenlenen toplantıda Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan Medikal Fizik uzmanlarını ağırlamanın heyecanı içinde olduklarını belirten GAÜN Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ayşe Gülbin Kavak, radyoterapi bölümlerinde çalışan medikal fizikçilerin en önemli görevlerinin hasta tanısında ve tedavisinde kullanılan sistemlerin kalite güvencelerini sağlamak, rutin kalite kontrollerini yapmak ve her hastaya uygun tedavi planları yaparak sistemin performansının en üst düzeyinde işlev görmesini sağlamak olduğunu ifade etti.  

Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Gaziantep Üniversitesine ve diğer katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür eden Medikal Fizik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin sağlık alanında önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, gelecek benzer organizasyonlarda da iş birliğini sürdürmeyi umduklarını belirtti.

Meditel Medikal Teknik Elektronik A.Ş. Genel Müdürü Ünver Güneş ise, Medıtel Healthcare olarak gerçekleştirdikleri yenilikçi çalışmaları ve gelecekteki projelerini paylaşırken, şirketin sağlık sektöründeki rolünü vurguladı.

Katılımcıların aktif olarak yer aldığı çeşitli oturumlar ve panellerle devam eden toplantı, çeşitli sağlık kuruluşlarından uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Radyasyon onkolojisi ve medikal fizik alanındaki son gelişmeler ve yeniliklerin tartışıldığı toplantı, 25 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. 

Kaynak: Haber Merkezi