GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşen törende konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, öğrencilere başarılar dileyerek mezuniyetlerinin hayatları boyunca sürecek başarılı bir yolculuğun başlangıcı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yumrutaş, mezunlara seslenerek, “Gaziantep Üniversitesinde aldığınız eğitim, sahip olduğunuz bilgi birikim ve kazandığınız tecrübe ile kendinize güzel bir gelecek hazırladınız. Bugünden itibaren sizler için yeni bir hayat başlıyor. Çalıştığınız yerlerde birçok problemle karşılaşacaksınız. Bu problemler ve güçlükler karşısında asla yılmayacağınıza, sorunların üstesinden geleceğinize ve ülkemizin ilerlemesi için gönülde çalışacağınıza inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

GAÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt ise mezun öğrencilere, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Prof. Dr. Bozkurt, ”Mezun olurken sizlere bir anahtar verdik. Bu anahtar sizin diplomalarınız, bu anahtarı doğru kullanmak sizin elinizde. Bunu kullanırken ahlaki kurallara dikkat edeceğinizi düşünüyorum çünkü biz sizleri öyle yetiştirdik. Sizleri aynı zamanda bu diploma ile ara eleman değil aranan eleman olarak yetiştirdik. Başarılı olacağınızdan son derece eminim.” diye konuştu.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak sözlerine başlayan GAÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi ve İnşaat Teknolojisi Bölümü mezunu Yusuf Can, “Mesleğimizin gerekliliklerinin farkına varıp, layıkıyla yerine getirmeliyiz. Bugün, sadece başarılarımızı kutlamakla kalmıyor, ayni zamanda mesleğimizin sorumluluklarımızı da kabul ediyoruz. Hayatımız boyunca vatanımıza ve milletimize faydalı birer birey olarak katkı sağlamalıyız. Eğitim hayatı boyunca kazandığımız bilgi ve becerileri kullanarak çevremizi daha yaşanılabilir yer haline getirmek için çaba gösterelim” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri ile plaketleri takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi