Esnafın festivale hazır olduğunu söyleyen Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdülkadir Katmerci, “Tüm vatandaşlarımızı festivale bekliyoruz” dedi. .

Katmerci, “Bugün 5’incisini düzenleyeceğimiz GastroAntep Kültür Yolu Festivaline 200’ün üzerinde firmamız başvuruda bulundu, ancak 90 firmamız yere alacak. Dünyanın sayılı şefleri, gastronomi de söz sahibi olan firmaları da Gaziantep’te ağırlayacağız. Bir hafta boyunca kentimiz hareketli olacak” şeklinde konuştu.

Festivale dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den şefler katılacak. Belçika’dan Marc Pauquet, İspanya’dan Juanjo Lopez, Martina Puigvert Puigdevall Portekiz’den Joao Oliveira, Joana Artieda, İtalya’dan Franco Sultano, Floriano Pellegrino, Fabrizio Fiorani, Claudio Chinali, Fransa’dan Alan Geaam, Fabrizio Fiorani, Ürdün’den Ali Alghizzawi ve Lübnan’dan Joe Barza workshoplar ile şehrimizin ürünleri yeniden sunacak.

Ayrıca vatandaş GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Festival Park Ana Sahne, Şahinbey Parkı Amfi Tiyatro, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi ve Kalbi Antep Meydanı Sahneleri’nde Fatma Turgut, Oğuzhan Koç, Derya Uluğ, Uğur Aslan, Sinan Akçıl, Ebru Yaşar, Alişan, Murat Dalkılıç ve Merve Özbey’in sevilen şarkılarıyla doyasıya eğlenecek.

Yeni bir festival alanının kente kazandırıldığını için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Katmerci, “Yeni festival alanımız birbirinden güzel festivallerimize ev sahipliği yapacak. Festivalde lokanta, kebap, tatlı ve pastane sektörümüzden firmalarımız yer alacak. Bu festivalimiz esnafımıza ilaç gibi gelecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet FENER