SOSİSLİ MAKARNA!


Sosisli Makarna Tarifi için Gerekli Malzemeler
1 paket makarna
8-9 tane sosis
Domates salçası
Kırmızı pul biber
Tuz

Sosisli Makarna Nasıl Yapılır?

1- Sosisli makarna tarifimiz için ilk olarak 1 paket makarnamızı tuzlu ve bol su içerisinde haşlıyoruz.

2- Makarnamız haşlanırken, sosislerimizi küp küp olacak şekilde doğruyoruz.

3- Bir tavaya az yağ ile birlikte sosislerimizi alıyoruz ve hafif kızartıyoruz.

4- Domates salçamızı biraz sulandırıp, tuzumuz ve baharatlarımız ile birlikte sosislerimizin üzerine ekliyoruz ve 1 dakika kadar pişiriyoruz.

5- Haşlanan makarnalarımızın suyunu süzüyoruz ve biraz yağ ile tekrar tencereye alıp, 2-3 dakika karıştırarak pişiriyoruz.

6- Büyük bir borcama makarnamızı döküp, hazırladığımız salçalı sosisli sosumuzu, üzerine gezdiriyoruz.

7- Sosisli makarna tarifimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.

MENEMEN:

Menemen Tarifi Yapmak için Malzemeler
2 tane yumurta (isteğe göre arttırılır)
2 tane domates
2 tane biber
1 orta boy kuru soğan
Tereyağı
Baharatlar ve Tuz

Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Öncelikle soğan ve biberler ayrı bir yerde ince ince doğranmalıdır. Daha sonra domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde ayrı bir yerde doğranır.

2- Ayrı bir kasede 3 yumurta kırılarak içerisinde tuz, pul biber ve istenilen baharatlar eklenir. Yumurtalar hafif çırpılıp bekletilir.

3- Tavada tereyağı eritilerek soğan kavrulur. Pembeleşen soğanların yanına sivri biberler eklenir.

4- Birkaç dakika kavurduktan sonra domatesler eklenir. Domateslerin suyunu çekene kadar pişmesi beklenir.

5- Üzerine yumurtalar eklenir ve karıştırılır. Kısık ateş üzerinde arada bir karıştırılır ve servis edilir.

6- Görüldüğü gibi menemen yapımı oldukça kolay ve pratiktir. İsterseniz yumurtaları üzerine çırpmadan bütün bütün de kırabilirsiniz. Üzerine maydanoz ekleyerek süsleyebilirsiniz.

TON BALIKLI SANDVİÇ:

Tonbalıklı Sandviç Malzemeleri
2 tane sandviç ekmeği
2 tane konserve ton balığı
5 tane kornişon turşu
1 çay bardağı kadar konserve mısır
Mayonez
4 yaprak marul
1 tane küçük boy kuru soğan
1 tane orta boy domates

Tonbalıklı Sandviç Nasıl Yapılır?

1- Bir kabın içerisine ton balıklarımızı ve mayonezimizi alıyoruz.

2- Kornişon turşularımızı ince ince doğrayıp, mısırlarımız ile birlikte kabımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz.

3- Kuru soğanımızı ve marulumuzu jülyen doğruyoruz ve birbiriyle karıştırıyoruz.

4- Domatesimizi yarım ay şekilde doğruyoruz ve sandviçimizi hazırlamaya geçiyoruz.

5- Sandviç ekmeklerimizi alıp, ilk olarak ton balıklı karışımımızı yerleştiriyoruz.

6- Ton balığımızı yayıp, üzerine önce soğanlarımızı, sonra da domateslerimizi diziyoruz.

7- Ton balıklı sandviçimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.

PİRİNÇ PİLAVI:

Pirinç Pilavı Tarifi Yapmak için Gereken Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Önceden sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri süzüp soğuk su ile yıkayıp nişastasının iyice temizlenmesini sağlıyoruz.

2- O sırada zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresinde eritiyoruz Pirinçleri tencereye alıp en az 5 dakika karıştırıyoruz. Bu işlem pirinçlerin kavrulmasını yağı çekmesini ve pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.

3- Pirinçler kavrulduktan sonra tuzu ve suyu ekliyoruz, tencerenin kapağını kapatıp en az 20 dakika pirinçlerin suyunu çekmesini bekliyoruz.

4- Eğer suyunu tam çekip çekmediğini kontrol etmek isterseniz tencerenin tam ortasına bir kaşık yardımıyla delik açık eğer tencerenin direk dibini görüyorsanız ocağı kapatın, kuru bir mutfak örtüsünü tencerenin üstüne serin ve kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin.

5- 10-15 dakika içerisinde pilavınız servise hazırdır. Afiyet olsun.

EZOGELİN ÇORBA:

Ezogelin Çorbası Tarifi için Malzemeler
1 normal su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı kadar pirinç
1 tatlı kaşığı kadar bulgur
2 çay kaşığı kadar pul biber
1 yemek kaşığı nane
3-4 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 yemek kaşığı (varsa) biber salçası
1 yemek kaşığından biraz az tuz
2 litreden biraz fazla sıcak su

Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

1- On dakika kadar kısa bir sürede düdüklüde pişirilip hazır hale gelebilecek ezogelin çorbası yapılışı için rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsağı önce düdüklünün içinde tereyağında kavuruyoruz.

2- Salça, nane ve tuzu düdüklüye ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.

3- Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kavurduğumuz malzemelerin üzerine ekliyoruz.

4- 2 litre kaynamış suyu karışımımızın üzerine ekliyoruz.

5- Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, düdüğünü indirdikten sonra on dakika kadar pişiriyoruz.

6- On dakika sonunda çorbanızı servis kabınıza alabilirsiniz.

İZMİR KUMRU

İzmir Kumru Tarifi için Kullanılan Malzemeler
Sandviç ekmeği
Sosis
Salam
Sucuk
Kaşar
Turşu
Tereyağı

İzmir Kumru Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Öncelikle tavaya bir miktar tereyağı koyup eritiyoruz.

2- Sandviç ekmeğimizin içini tavaya doğru açarak ekmeği bastırıyoruz ve bu sayede ekmeğin kızarmasını sağlıyoruz.

3- Sosis, salam ve sucuğu jülyen doğradıktan sonra bir tatlı kaşığı tereyağı ile kızartıyoruz.

4- Kızarttıklarımızı sandviç ekmeğinin içine koyuyoruz üzerine kaşar ve turşumuzu ekliyoruz.

5- İsteğe bağlı olarak ketçap, mayonez ile servis edebilirsiniz.

6- İzmir kumru tarifi yapımı oldukça basit olduğu için anlatımı bu kadar kısa sürüyor.

PATATESLİ YUMURTA

Patatesli Yumurta Tarifi için Gerekli Malzemeler Neler?
4 adet küçük boy patates
3 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile alacağınız karabiber
1 demet maydanozun 1/4'ü
Yarım su bardağı su

Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Yıkayıp kabuklarını temizlediğiniz patateslerinizi küp küp ama minik küpler halinde doğrayın.

2- Patateslerinizi yıkadıktan sonra bir havlu yardımı ile kurumalısınız. Zira bu işlemi yapmazsanız patatesleriniz kızarırken yağı da üzerinize sıçrayacaktır.

3- Kurutma tamamlandıktan sonra yağınızı geniş bir tavaya alın ve kızdıktan sonra patatesleri de üzerine bırakın. rengi değişene kadar bu kızarma işlemini yapın.

4- Patatesler kızardıktan sonra fazla yağlarından arındırmak için altına bir kağıt havlu bırakabilirsiniz.

5- Yağını bırakmış olan patatesleri yeniden temiz bir tavaya alın üzerine daha önceden çırpmış olduğunuz yumurtalarını dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

6- Piştikten sonra bekletmeden bir servis tabağına almalı ve sıcak servis yapmalısınız.

Patatesli Yumurta Tarifi için Önemli Pişirme Tavsiyesi
7- Patateslerinizi yağsız tavada da kızartabilirsiniz. Yumurta üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya biraz baharat ilave edebilirsiniz. Yumurta sayısını da kişiye bağlı olarak artırabilir veya azaltabilirsiniz. Tarifimizdekinin aksine iki tarafı da omlet gibi pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

SULU PATATES YEMEĞİ

Patates Yemeği Tarifi için Gerekli Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

Sulu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Kuru soğanımızı ince ince olacak şekilde doğruyoruz.

2- Tenceremize yağ ekleyip, soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.

3- Soğanlarımız pembeleşmeye başlayınca, salçamızı ekliyoruz ve bir süre daha kavuruyoruz.

4- Patateslerimizi soyup, küp küp olacak şekilde doğruyoruz.

5- Tenceremize ekleyip, üzerine baharatlarımızı ve suyumuzu ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.

6- Sulu patates yemeği tarifimiz servis için hazırdır. Afiyet olsun.