Geçtiğimiz dönemde tutuklanan o başkan tahliye edilmişti. O başkanın tekrar tutuklandığı bildirildi. İşte ayrıntılar…
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından yıkılan Emek Apartmanı davasında, eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yeniden tutuklandığı bildirildi. Depremin sebep olduğu trajik olayda hayatını kaybeden 38 kişi ve onlarca yaralının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Nurdağı Eski Belediye Başkanı olan Kavak, 11 Ocak'ta tahliye edilmişti.
Olayın Geçmişi
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bulunan Emek Apartmanı, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin şiddetiyle yıkılmış, bu durum 38 kişinin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yıkılan apartmanla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda, aralarında eski belediye başkanı Ökkeş Kavak'ın da bulunduğu 3'ü tutuklu 9 sanık hakkında dava açılmıştı.
Tahliye ve Yeniden Tutuklama
Emek Apartmanı davasının görüldüğü İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Ocak'ta gerçekleşen duruşma sonucunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ökkeş Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T.'nin tahliyesine karar vermişti. Ancak, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Ökkeş Kavak, yeniden tutuklandı.
Hapis Cezası Talebi
Davada, Emek Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak 9 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Yaşanan bu üzücü olayın ardındaki hukuki süreç, Nurdağı ilçesi ve Gaziantep genelinde büyük bir dikkatle takip ediliyor.