Televizyonun sevilen programlarından MasterChef'de yarışmacılardan istenen yöresel yemek büyük merak uyandırdı.

YOZGAT'IN MEŞHUR YEMEĞİ


Yozgat ili ile tanınan arabaşı çorbasının tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. 13. yüzyılda Karaman Beyliği'nde tören yemeği olarak servis edilen arabaşı, günümüzde kış aylarının yerini aldı. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara adeta şifa olan arabaşı çorbasının tarifi oldukça merak ediliyor. İşte arabaşı çorbası tarifi...

YOZGAT ARABAŞI ÇORBASI MALZEMELERİ

Tavuk veya Hindi eti (göğüs)

2,5 kg su

2,5 yemek kaşığı un (yağsız kavrulmuş un)

1 yemek kaşığı salça

Yarım yemek kaşığı pul biber

100 gram yağ

Hamuru için

7,5 su bardağı su

1,5 su bardağı un

Yeterince tuz

YOZGAT ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

Tüm malzemeleri çiğ olarak karıştırın ve ocağın altını açın. İyice kaynatın ve köpük kayboluncaya kadar pişirin. İsteyenler normal su yerine hindi etini haşlayıp, onun suyuyla da yapabilir.

İkramdan önce didiklenen eti çorbaya ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Arabaşı çorbanız hazır. Afiyet olsun.

HAMURUN YAPILIŞI

5 su bardağı suyu kaynatın. 2, 5 su bardağı su içinde 1, 5 su bardağı unu çırparak kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.

İki üç dakika pişirin.

Su ile ıslatılmış tepsiye dökün ve soğuması için serin yere bırakın.

Soğuyan hamuru baklava şeklinde kesin. Ardından çorbanızla servis edebilirsiniz.