UNESCO tarafından gastronomi kenti seçilen Gaziantep'in önemli lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, kış aylarında tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Özellikle gribin ve nezlenin doğal ilacı olarak bilinen soğan kebabı, havaların soğumaya başlamasıyla beraber kentteki kebapçılarda pişirilmeye başlandı. İçerisinde bulundurduğu soğan, baharat, kuzu eti ve nar pekmeziyle adeta şifa deposu olan soğan kebabı gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için kış aylarında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Mutfak Sanatları Merkezi Ünlü Şefi Doğa Çitçi, soğan kebabının yapılışı hakkında bilgi verdi. Çitçi, soğan kebabının kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olduğunu söyledi.
“GAZİANTEP’TE MEVSİMSEL KEBAPLAR OLUR”
Gastronomi kenti Gaziantep’te kebapların mevsimine göre yapıldığını ifade eden Çitçi, “Gaziantep’te mevsimsel kebaplar olur. Kış ayına geldiğimizde ise soğan kebabı olur. Evlerde ve lokantalarda yapılan kebapların biridir. Bugün size şişte yapılan soğan kebabını yaptık. Bilindiği üzere soğan kebabı doğal bir antibiyotik. Bu yüzden kış aylarında Gaziantep’te yapılan bir lezzettir. Gaziantep dışarıdan kebap şehri gibi gözükür ama Gaziantep’te önemli şeylerden bir tanesi mevsimsel kebapların olmasıdır. Şu an soğan kebabı zamanı. Birkaç ay sonra sarımsak kebabı yapımına başlarız” dedi.