Öğünlerinizi seçerken ya da hazırlarken olabildiğince protein, karbonhidrat ve yağ dengesini iyi kurarsanız sağlıklı beslenebilirsiniz. Elbette seçim yaparken zararlı olan yiyecekler neler bilmeniz de işinizi kolaylaştıracaktır.
1) İşlenmiş Etler
Genellikle dana eti, kümes hayvanlarının etleri ve çeşitli sakatatlardan yapılan sosis, sucuk, salam, konserve etler işlenmiş etler grubuna girmektedir.
Ete eklenen nitratın kanserojen etkisi olabileceğine dair araştırmalar mevcuttur.
İşlenmiş etlerdeki aşırı tuz miktarları da vücudun dengesini bozabilmektedir.
Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon, kalp yetmezliği, böbrek rahatsızlıkları, akciğer sorunları ve eklem problemleri gibi hastalıkların tetiklenmesine neden olmaktadır.