Kendisi, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay ile birlikte "7 Güzel Adam" olarak anılan yazarlar arasında yer alıyor. Rasim Özdenören, Türk edebiyatına yaptığı katkılar ve eserleriyle büyük bir iz bıraktı.

Rasim Özdenören, 1940 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Babası İstanbullu mühendis Hakkı Özdenören ve annesi Kahramanmaraşlı Ayşe Hanım'dır. Şair Alaeddin Özdenören'in ikiz kardeşi olan Rasim Özdenören, ilkokul eğitimine Kahramanmaraş'ta başladı, ancak babasının görev yeri değişikliği nedeniyle Malatya'da devam etti. İlkokulu 1952'de tamamlayan Özdenören, 1955'te Tunceli Ortaokulu'ndan mezun oldu.

EDEBİYATA ADIMLARI
Öğrencilik yıllarında arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'nin önde gelen edebiyat dergilerini takip eden Rasim Özdenören, yerel gazetelerde sanat sayfaları düzenlemeye başladı. Bu dönemde, Maraş Lisesi'nin Hamle dergisini yeniden yayınlamaya başladı. İlk hikayesi "Akarsu", Varlık dergisinde 1 Ocak 1957'de yayımlandı. Aynı dergide "Kasap" ve "Bayır Dereden Öyküler" adlı eserleri de yer aldı. İlk hikayeleri 1957-1958 yıllarında Türk Sanatı ve Arayış dergilerinde okuyucuyla buluştu.

YAZIN HAYATI VE ESERLERİ
Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt ve Alaeddin Özdenören ile birlikte 1976'da "Mavera" dergisini kuran Rasim Özdenören, hikaye ve yazılarını Varlık, Türk Sanatı, Arayış, Hamle, Dost, Soyut, Yeni İstiklal, Diriliş, Edebiyat, Mavera, Yeni Devir, Yeni Zemin, Yedi İklim, Kaşgar, Hece, Zaman, Yeni Şafak ve Yeni Dönem dergilerinde yayımladı.

İlk kitabı "Hastalar ve Işıklar" 1967'de, "Çözülme" 1973'te, "Çok Sesli Bir Ölüm" ise 1974'te okuyucuyla buluştu. "Çok Sesli Bir Ölüm" 1984'te televizyona uyarlandı ve Uluslararası TV Filmleri Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. "Çarpılmışlar" 1977'de, "Gül Yetiştiren Adam" 1979'da, "Denize Açılan Kapı" 1983'te, "Kuyu" 1999'da, "Ansızın Yola Çıkmak" ve "Hışırtı" 2000'de, "Toz" ise 2002'de yayımlandı.

LİSE VE ÜNİVERSİTE YILLARI
Rasim Özdenören, lise öğrenimini 1958'de tamamladı. Üniversite eğitimi için ailesiyle İstanbul'a taşınan yazar, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü 1964'te, Hukuk Fakültesi'ni ise 1967'de bitirdi. 1962'de Sezai Karakoç ile tanışan Özdenören, 1964-1965 yıllarında Yeni İstiklal gazetesinin sanat sayfasını yönetti. Bu dönemde, 1950'li yıllarda yazdığı "Eskiyen", "Oda", "Yolda", "Kan Otları", "Mani Olunmuş Adam", "Ricat", "Çark", "Sabah", "Koridor" ve "Düğüm" adlı hikayelerini yayımladı.