Hem doğal hem de ev yapımı bu kavunlu dondurma, sıcak günlerin en tatlı kurtarıcısı olacak. İşte, adım adım evde kolayca hazırlayabileceğiniz kavunlu dondurma tarifi.
MALZEMELER
1 adet kavun
1 paket krema
1 bardak şeker
1 bardak süt
KAVUNUN HAZIRLANMASI
Kavunu soyun ve çekirdeklerini çıkararak küçük dilimlere ayırın. Dilimlediğiniz kavunu rondoya koyarak püre haline getirin.
ŞEKERLİ SÜT KARIŞIMI
Bir tencereye sütü ve şekeri koyun. Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra karışımı soğumaya bırakın.
KREMALI KARIŞIM
Derin bir kapta kremayı mikserle çırpın. Kıvam alınca içine soğuttuğunuz sütlü şeker karışımını ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.
KAVUN PÜRESİNİN EKLENMESİ
Hazırladığınız kavun püresini kremalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Tüm malzemelerin birbirine iyice karıştığından emin olun.
DONDURUCUDA SAKLAMA
Karışımı, dondurucuya dayanıklı bir kaba aktarın. Karışımı her 30 dakikada bir karıştırarak yaklaşık 4-5 saat boyunca dondurun. Bu işlem, dondurmanızın kristalleşmesini önleyecek ve pürüzsüz bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır.
KENDİ DONDURMANIZI YAPMANIN KEYFİNİ ÇIKARIN
Ev yapımı kavunlu dondurmanız hazır! Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem doğal malzemelerle yapılmış olması hem de pratikliği ile yaz aylarının vazgeçilmezi olacak. Dondurmanızı servis etmeden önce birkaç dakika oda sıcaklığında bekletirseniz, daha kolay servis edebilirsiniz.