OTOMATİK BİRA FABRİKASI SENDROMU
Otomatik bira fabrikası sendromu olarak da bilinen bu hastalık, karbonhidrat açısından zengin gıdalar tüketildikten sonra bağırsaklarda saf alkol üretimine neden olur. Saccharomyces cerevisiae adlı bir mayanın fazlalığına bağlı olarak ortaya çıkan bu sendromun tedavisi, diyet değişiklikleri ile mümkündür.

STONEMAN SENDROMU
Halk arasında "taş adam" sendromu olarak bilinen bu hastalık, tendonlar ve kasları yavaş yavaş kemiğe dönüştürerek vücudu sertleştirir. Hareket kısıtlılığına ve ağrılara sebep olan bu sendromun tedavisi maalesef bulunmamaktadır.

HUTCHINSON-GILFORD PROGERİA SENDROMU
Çocukluktan itibaren hızlı yaşlanma belirtileri gösteren bu nadir hastalık, kişinin fiziksel olarak yaşlanmasına neden olur. Henüz kesin bir tedavisi olmasa da, riski azaltıcı ilaçlar üzerinde araştırmalar devam etmektedir.

ALİCE HARİKALAR DİYARINDA SENDROMU
Bu sendrom, migren atakları ile kendini gösteren ve boyut algısını etkileyen bir nörolojik durumdur. Kişi, vücut parçalarının büyüdüğünü veya küçüldüğünü hisseder.

BALIK KOKUSU SENDROMU
Vücutta biriken trimetilamini adlı bileşiğin terle birlikte açığa çıkması sonucu, çürümüş balık kokusu yayılmasına neden olan bu hastalık, genetik bir metabolik bozukluktur. Belirli gıdalardan kaçınmak semptomları hafifletebilir.

ALKAPTONÜRİ
Homojentisik asit birikimiyle dokuları koyulaştıran bu hastalık, nadir görülen kalıtsal bir rahatsızlıktır. Tedavisi olmayan bu hastalık, genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

YÜRÜYEN CESET SENDROMU
Depresyonla ilişkilendirilen bu sendrom, kişinin organlarının eksik olduğuna inanmasına sebep olur. Genellikle psikiyatrik bir bozuklukla ilişkilendirilir.

YABANCI AKSAN SENDROMU
Beynin konuşma merkezindeki hasar sonucu kişinin aniden farklı bir aksanla konuşmaya başlamasıdır. Genellikle konuşma terapisi ile tedavi edilir.

PİKA
Bu hastalıkta kişiler, besin değeri olmayan maddeleri zorunlu olarak yerler. Psikolojik bir sorun olarak kabul edilir ve tam bir tedavisi bulunmaz.

KURT ADAM SENDROMU
Vücudun herhangi bir yerinde aşırı kıllanma ile kendini gösteren bu hastalık, hipertrikoz olarak adlandırılır. Estetik kaygılar dışında genellikle ciddi bir sağlık sorununa yol açmaz.