Araştırmanın sonuçlarına göre, her gün belirli miktarda fıstık tüketmek, gözleri mavi ışığın zararlı etkilerinden ve yaşlanmaya bağlı görme kaybından koruyan maküler pigment optik yoğunluğunu (MPOD) artırıyor. Araştırma, fıstığın göz sağlığı için kritik bir besin olan lutein içerdiğini ve düzenli tüketiminin göz sağlığında önemli bir iyileşme sağladığını gösteriyor.
12 HAFTALIK FISTIK TÜKETİMİ GÖZLERİ KORUYOR
Çalışmada, 12 hafta boyunca günde 57 gram fıstık tüketen katılımcılarda MPOD seviyelerinin arttığı gözlemlendi. MPOD, retinanın zarar görmesini engelleyen ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunu (AMD) önlemeye yardımcı olan bir gösterge olarak biliniyor. Araştırmacılar, bu sürenin sonunda katılımcıların göz sağlığında anlamlı iyileşmeler olduğunu vurguladı.