Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, fırsatçılıktan dert yandı.

Yaz, “Nakit para olmadığından birçok firma vadeli satışı durdurdu. Özel bankalar ile esnaf kredi kefaletleri kredi vermiyor. Esnafın acil can suyu kredisine ihtiyacı bulunuyor. Çünkü küçük esnafın birçoğu işlerini kredi ile döndürüyor. Dolayısıyla bir an evvel bu kredi musluklarının açılması lazım” ifadelerini kullandı.

Yaz, “Bazı esnaflar aldığı krediyi gerçek anlamda işini, makine parkurunu ve ekipmanlarını geliştirmek için kullanırken, bazıları ise ev, araba ya da başka alanlara yatırım yapmak için kullanıyor. Bunun çok iyi şekilde irdelenip hak eden kişilerin alması sağlanmalı” diye konuştu.

Yaz, “Esnafın hakkını korumak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Kayıt dışı haksız rekabete neden olurken aynı zaman ülke ve kent ekonomisine büyük zararı var. GESOB olarak bugüne kadar 2 bin 500 ile 3 bin kişiyi kayıt altına aldık” dedi.

Editör: Mehmet FENER