Bebekleri İstanbul'daki anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç elde eden ve taksirle ölümlerine neden olan çete hakkında hazırlanan rapor, Bakırköy Başsavcılığı tarafından iddianameye dönüştürüldü. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Öte yandan örgüt lideri Fırat Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen hakkında 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası öngören iddianamenin tüyler ürpertici ayrıntıları ortaya çıktı. Peki Fırat Sarı kimdir? Yenidoğan çetesinin lideri Fırat Sarı kimdir?

YENİDOĞAN ÇETESİ LİDERİ FIRAT SARI KİMDİR?

Bebekleri İstanbul'daki anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç elde eden ve taksirle ölümlerine neden olan çete hakkında hazırlanan rapor, Bakırköy Başsavcılığı tarafından iddianameye dönüştürüldü. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Öte yandan örgüt lideri Fırat Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen hakkında 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası öngören iddianamenin tüyler ürpertici ayrıntıları ortaya çıktı.

Bebekleri İstanbul'daki anlaşmalı hastanelere göndererek haksız kazanç elde eden ve ihmalkarlıkla kasıtlı olarak ölümlerine neden olan çeteyle ilgili soruşturma tamamlandı ve rapor hazırlandı. Rapor, değerlendirilmek üzere Bakırköy Başsavcılığı'na gönderildi. İddianame Bakırköy Başsavcılığı tarafından hazırlandı. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, incelemede olan iddianameyi kabul etmesi halinde sanıkların duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Hazırlanan iddianamede 47 kişi ve 19 sağlık kuruluşu şüpheli olarak belirtilirken, 10 bebeğin de öldüğü belirtildi. İddianamede, liderliğini Fırat Sarı'nın yaptığı ve İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir'in yönettiği suç örgütünün asıl amacının, devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerini işgal ederek 112 hastaneyi ortadan kaldırmak olduğu belirtildi. sevk sistemi ve hasta adımlarını manipüle ederek SGK'dan tavanda ödeme alın.

İddianamede, bazı bebeklerin yoğun bakıma girdikten sonra kilo alması gerektiği, bunun yerine ciddi kilo kaybı yaşadıkları, Yeni Doğan Suçları Timi ve sendikaya yardım eden hastane yöneticilerinin bebeklere yeterli beslenmeyi sağlayamadığı için sadece kilo verme maliyetinin düştüğü iddia ediliyor. ve maddi fayda sağlamak amacıyla, 'kartuşlardaki TPN tüketiminin önlendiği, ayrıca 'kesin' gibi talimatların da yer aldığı belirtildi. İddianamede, şüpheliler elebaşı Fırat Sarı ve elebaşı İlker Gönen'in ayrı ayrı 324 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Kaynak: Haberler.com