Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçta Fenerbahçe, Dusan Tadic, Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski’nin golleriyle galibiyete ulaştı. Beşiktaş’ın tek golü ise Alex Oxlade Chamberlain’den geldi.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 10. dakikada Dusan Tadic’in ortasında Edin Dzeko’nun kafa golüyle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, 24. dakikada Cenk Tosun’un kazandırdığı penaltıyı Alex Oxlade Chamberlain’in gole çevirmesiyle eşitliği sağladı. İlk yarı 1-1 sona ererken, Beşiktaş’ta Gedson Fernandes ve Umut Meraş sakatlık yaşadı.

İkinci yarıda iki takım da gol ararken, Fenerbahçe 63. dakikada VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Dusan Tadic, penaltıyı gole çevirerek takımını 2-1 öne geçirdi. Beşiktaş’ta Tayfur Bingöl, 74. dakikada Sebastian Szymanski’ye yaptığı faul sonrası kırmızı kart gördü ancak VAR uyarısıyla kart sarıya döndü. Fenerbahçe, 91. dakikada bir penaltı daha kazandı ancak Dusan Tadic’in vuruşunu Mert Günok kurtardı. Maçın son sözünü ise 90+6. dakikada Sebastian Szymanski söyledi ve Fenerbahçe’yi 3-1 galip getiren golü attı.

Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 40’a çıkararak liderliğe yükselirken, Beşiktaş 26 puanda kalarak 4. sırada kaldı