ORC Araştırma Şirketi, memnuniyet düzeyi en yüksek 5 büyükşehir belediye başkanlarını açıkladı

Katılımcılara, yaşadıkları şehrin Büyükşehir Belediye Başkanından ne düzeyde memnun oldukları soruldu.

Araştırma, 30 büyükşehirde 100 bin nüfusun üzerindeki 184 ilçede toplam 15.200 katılımcıyla yapıldı.

FATMA ŞAHİN, EKREM İMAMOĞLU’NU GEÇTİ

Ankete göre memnuniyet düzeyi en yüksek büyükşehir belediye başkanı yüzde 58,1'le Fatma Şahin oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 54.5 ile ikinci sırada yer aldı.

Gaziantep’te üst üste üçüncü kez Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlık görevini yürüten Fatma Şahin, İstanbul Bursa gibi büyükşehir belediye başkanlarını geçerek listenin zirvesinde yer aldı. 

Başkan Fatma Şahin'in, Gaziantep'te yürüttüğü başarılı projeler ve vatandaş odaklı yönetim anlayışı, halkın büyük takdirini kazandı. Şahin, göreve geldiği günden bu yana altyapı geliştirme, sosyal hizmetler ve çevre projeleri gibi birçok alanda önemli adımlar attı. Bu çalışmaların neticesinde Gaziantep halkının memnuniyet oranının yüksek olması dikkat çekiyor.

ORC Araştırmasına göre memnuniyet düzeyi en yüksek 5 büyükşehir belediye başkanı şu şekilde:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 58.1 ile birinci sırada yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 54.5 ile ikinci sırada yer aldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yüzde 53.0 ile üçüncü sırada yer aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yüzde 52.8 ile dördüncü sırada yer aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ise yüzde 52.1 ile dördüncü sırada yer aldı.

İşte ORC Araştırmasına göre memnuniyet düzeyi en yüksek 5 büyükşehir belediye başkanı:

Fatma Şahin, İmamoğlu’nu Geçti!

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

1966 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamladı.

İş hayatına başladığı SANKO Holding’de 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep’ten ilk kadın milletvekili olarak seçildi. Parlamentoda 22. 23. ve 24’üncü dönem Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptı.

TBMM görev süresi boyunca, Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu üyesi ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında bir dönem Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, bir dönem de Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığını üstlendi. 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı.

2011 genel milletvekili seçimi sonrasında kurulan 61’inci hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanı olarak görevlendirildi. Böylelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın Bakanı unvanını aldı.

Türkiye Engelliler Vakfı engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle Bakan Fatma Şahin‘i Yılın Kadını olarak seçti.

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri seçilerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 8 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

2016 – 2019 dönemi Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı, 2016 Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü Başkanı olarak görev yaptı.

2021’de OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu.

2023’te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atandı.

2019-2023 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü.

Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin üçüncü dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Kaynak: BAHRİ UÇAR