Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı bir programda Gaziantep’i anlattı. Gaziantep’in özel bir şehir olduğunu altını çizen Şahin, medeniyeti, tarihi ile herkesin muhakkak kenti görmesi gerektiğini kaydetti. Şahin’in konuşmasından satır başları şöyle:
OSB SAYISI 10’A YÜKSELECEK
“Hiçbir şey kolay değil ama şehir çok çalışkan, çok akıllı, çok cesaretli. 300 bin kişinin çalıştığı elimizde koca bir organizemiz var. Bu büyümeye devam etmesi gerekiyor. Kaç tane organize var? Şu anda 8 tane organize sanayimiz oldu. İki tane daha kurulacak, ona çıkacak. Taşralarımızda da bizim Nizip, İslahiye, Nurdağı... Orada da deprem bölgesinde yeni organizelerimiz kuruluyor. Dolayısıyla böyle baktığımız yerde bir taraftan organizelerimiz; yeşil organize, akıllı organize olup kendi kendiyle yarışıyor, yeşil sertifika programına giriyor. Bir taraftan gıdaya dayalı sanayi, kimya, tekstil, halıda... Makine halısında dünyanın üretiminin yüzde 80'ini biz Gaziantep olarak üretiyoruz. Olağanüstü bir kümeleşme var."
İYİLEŞME BAŞLADI
Gaziantep’te özellikle deprem döneminde büyük zorluklar yaşandığını kaydeden Şahin, “Nurdağ, İslahiye hattında organizede çok ciddi zorluklar yaşadık. Ama hiç vazgeçmedik. Aziz Hoca diyor ya, 'Kaybedenler, vazgeçenlerdir.' Her şartta üretime devam ettik ve her şartta üretmeye devam ettik. Bu konuda da şehre müteşekkiriz. Hakikaten büyük bir cesaretle, tam bir vatanseverlikle üretime devam ediyorlar. İnşallah, şu Suriye meselesi hal yoluna girip mültecilerimizin onurlu, güvenli geri dönüşünü teşvik ediyoruz. Orta Doğu'nun üretim merkezi olarak, Orta Doğu'nun lojistik merkezi, ticaret merkezi olma konusunda önümüzde çok büyük imkan ve fırsatlar var. En kötüsü de geride kaldı. Marko dengelerde ciddi bir iyileşme başladı. İnşallah önümüzdeki yılın noktasından sonra bu iyileşmeyi hepimiz daha yoğun bir şekilde hissettikten sonra şehir ekonomisi çok daha rahatlayacak ve çok daha bereketli, huzurlu, güzel günleri hep birlikte yakalayacağız diye bu hevesle, bu imanla, bu aşkla çok yoğun bir şekilde hep birlikte çalışıyoruz."
Dubai Çikolatasının baklavadan ilham alınarak yapıldığını kaydeden Şahin, “'Baklavadan ilham aldım' dediğinde ortasında fıstık var. Bizim fıstık ezmesi dediğimiz fıstık ezmesi lezzetinde bir yapı var ve onu çikolatayla kaplıyor. Baklavada da ortada fıstık var ve onda da el yapımı 40 çeşit incecik yufka ile kaplıyor. Dolayısıyla bunun sonunda fıstık daha çok konuşulmaya başlandı. Dubai çikolatası dediği ürünün fıstıksız olmayacağını, Antep fıstığı ile yapılması gerektiğini, Antep fıstığının önemini... Atlas Test'te önemli bir endeks yayınlandı. En çok sevilen kuru yemişlerin içerisinde Antep fıstığının dünyada en önemli ikinci ürün olduğu söylendi. Bizim açımızdan pozitif gündem oldu. Fıstığın pazarının arttığı Dubai çikolatası ile birlikte en çok fıstığın algısının yapıldığı bir ürün konuşulmuş oldu. Pozitif şekilde yansıdı. Ne kadar pazar artarsa üretici de, tüccar da o kadar bundan memnun oluyor” dedi.