Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.Yılmaz, 2018'den itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararların, e-Devlet Kapısı'nda önemli ilerlemelere yol açtığını belirtti. Ulusal veri sözlüğü, veri ihtiyaç envanteri, bütünleşik hizmet tasarımı ve memnuniyet anketi gibi pek çok alanda çalışmaların başlatıldığını ve yapay zeka ile büyük veri konularında önemli adımlar atıldığını vurguladı.

YENİ E-DEVLET UYGULAMALARI

Toplantıda, kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek yeni işlemler açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kullanıcıların yakında e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebileceği işlemleri şu şekilde sıraladı:

Kira Kontratları: e-Devlet Kapısı kullanıcıları, yıl sonuna kadar kira kontratlarını e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler. Bu yenilik, ev sahipleri ve kiracılar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Özel Sigortalarım Hizmeti: Özel sigorta poliçelerine tek bir noktadan erişim sağlayacak "Özel Sigortalarım" bütünleşik hizmeti kademeli olarak geliştiriliyor. Kullanıcılar, tüm poliçe bilgilerine erişip işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Mobil Cüzdan Uygulaması: Mobil cüzdan uygulaması devreye alınıyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, internetin olmadığı ortamlarda da dijital cüzdanlarına aktardıkları verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilecekler.

Kaynak: kamusonhaber