Estetik ameliyatların net olarak sağlığa zararlıdır demek mümkün değil. Aksine fiziksel faydaları söz konusudur. Ama bu estetik ameliyatların yan etkileri olmadığı anlamında da gelmez.

Her hastanın kendine özgü özellikleri vardır. Bazı ameliyat bir hastaya yapıldığında hiçbir sorun teşkil etmezken, aynı ameliyatın başka bir hastaya yapıldığında bazı zararları olduğunuz söyleyebilirim. Estetik ameliyatların sağlığa zararlı veya yan etkiler oluşturabilecek durumları sizler için araştırdık.

evlilik-oncesi--en-cok-tercih-edilen-estetik-operasyonlar_20180928093559

ESTETİK AMELİYETLAR HANGİ DURUMLARDA ZARARLIDIR?


Estetik ameliyatlar kişiye doktorun yanlış müdahalesi , enfeksiyon riski ameliyat esnasında kötü giden herhangi bir şeyden dolayı kişinin sağlığına estetik ameliyat zarar verebilir. 
Estetik ameliyatlar da mutlaka dikkat edilmesi gereken şey ise estetik cerrahın seçimi çok ama çok önemlidir. Kişi ne kadar sağlıklı olursa olsun, kişi ne kadar titiz olursa olsun cerrah hata yaparsa bunların bir önemi kalmaz.

ESTETİK AMELİYATLARIN ZARAR VERMESİ HASTANEYE Mİ BAĞLIDIR?

Estetik ameliyatlar mutlak suretle hastane ortamında yapılmalıdır. Bunun dışında yapılmasını isteyen hiç bir doktora imtina etmeyin. Hastaneler de kendi aralarında sınıf sınıftır. En kaliteli hastanede ameliyat olmanın avantajları vardır. Tabi ki maddi olarak kayıpları da bulunur. 1. sınıf bir hastanede yapılan bir ameliyatın ameliyathane daha steril yardımcı elemanları daha kaliteli ve işinde daha uzman kişilerdir. Ameliyat sonrası bakım konusunda temizlik ve v.s konularda , Hastanenin 1. sınıf olmasın çok önemlidir.

Hastane şartları ne kadar güzel ise , kişinin sağlığı da o kadar güvende demektir. Şimdi gelelim sorumuza , estetik ameliyatların zarar vermesi hastaneye bağlı mıdır ?  Evet bu da bi faktör olabilir. Çünkü hastanın ameliyatlardan zarar görmesi ameliyat sonrası bakımda olası kapabileceği enfeksiyonların önüne geçmiş olacaktır.

estetik

ESTETİK AMELİYATLAR NE İÇİN YAPILIR?

Estetik ameliyatlar tabi ki sağlığımız için yapılan müdahalelerdir. Bazıları fiziksel görünüm simetrik düzelmesi gibi görünse de psikolojik etkileri de azımsanmayacak kadar çoktur. 

Estetik ameliyatlara girmekten korkmayın. Düzgün yapılmış bir estetik ameliyat hiçbir hastaya zarar vermez. Aksine faydaları vardır. Dikkat etmeniz ve titiz davranmanız gereken tek şey cerrah seçimidir. Bu kriteri iyice araştırıp kararınızı ince eleyip sık dokuduktan sonra verirseniz bunun size faydası olduğunu göreceksiniz.