Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, son iki yıldır ayakkabı, terlik, çanta perakende üye mağazalarında adet satışlarında bir düşüş yaşandığını belirtirken, ‘’Geçen seneye göre adet satışlarında düşüş beyan eden esnafımız sezon sonu indirimi ve okul işinin güzel geçmesini umuyor’’ dedi.

ESNAFIMIZ İSTEDİĞİ CİROLARIN ALTINDA KALDI

Son iki yıldır ayakkabı, terlik, çanta perakende üye mağazalarında adet satışlarında bir düşüş yaşandığını kaydeden İnce, ‘’Gaziantep genelinde yaklaşık bin 575 perakende mağazamız bulunuyor. Perakende özelinde sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek için adet satışlarına bakmak gerekiyor. Yaz tatili, düğün sezonu, turist yerli, yabancı alışverişinin yaratacağı dalga ile birlikte Temmuz, Ağustos ayı satışlarında bir artış olacağını kesat işlerin telafi edebileceğimizi ümit ediyorduk. Ancak veriler bize esnafımızın istediği ciroların altında kaldığını gösteriyor’’ şeklinde konuştu. 

ALIM GÜCÜ GİTTİKÇE ZAYIFLIYOR

İnce, ‘’Sezon başında kısa bir canlılık olmakla birlikte sonrasında satışlarda düşüş oldu. Geçen seneye göre adet satışlarında düşüş beyan eden esnafımız  sezon sonu indirimi ve okul işinin güzel geçmesini umuyor. Ayakkabı perakende mağazalarında bir daralmanın temel nedeninin maliyet kaynaklı fiyat artışları olduğunu düşünüyoruz. Birçok ayakkabı terlik çanta fiyatlarında Avrupa’dan bile pahalı hale geldiğimiz için yabancıya satışlarımızda da ciddi bir düşüşle karşı karşıyayız. Emekli, memur, dar ve sabit gelirli yerli müşterilerimizin de alım gücü gittikçe zayıflıyor” tespitini yaptı.

Kaynak: MEHMET FENER