Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Murat Gün ve Yönetim Kurulu Üyeleri yeniden seçilerek güven tazeledi.

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Genel Kurulu, üyelerin yoğun katılımı ile Şato Restoranda gerçekleştirildi. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. 2022-2023 gelir gider bilançosu ve 2024 yılı tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Divan Başkanlığını Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı İsmet Özcan, Divan Üyeliğini Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ve Divan Kâtipliğini ise Ayakkabıcılar ve Yan Sanayiciler Derneği Başkanı Abdülkadir Güven’in yaptığı Genel Kurulda, mevcut Başkan Murat Gün ve Yönetim Kurulu Üyeleri, oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi.

Genel kurulda konuşan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Murat Gün, üyelerine teşekkür ederken, kaldıkları yerden yollarına devam ettiklerini belirtti.

GBB BAŞKANI FATMA ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının başında arsa tahsisi konusunda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Kooperatif Başkanı Murat Gün, “Bizlere bu imkanı sağlayarak, esnafımız ve memleketimiz için önemli bir projeyi hayata geçirmemizde büyük emeği olan, sektörümüzün daha modern bir alanda üretim yapabilmesi için destek veren değerli büyüğümüz, Bakanımız Sayın Fatma Şahin Başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

“ÜYELERİMİZLE İLE BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

226 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgilendirme yapan Gün, “Bugün 2014 yılında 10 kişi olarak kurduğumuz kooperatifimizin büyük bir aileye dönüşmesinin mutluluğu yaşıyoruz. 10 kişi ile başlayan kooperatifleşme yolculuğumuz bugün 200’ün üzerinde olan üye sayımızla devam ediyor. Bu sayının her geçen gün giderek daha da artması esnafımızın kooperatife olan güvenini pekiştiriyor. Bugün bir kez daha kooperatifimizin genel kurulunu yaparak esnafımızın bizlere olan güvenini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Gün, “Kooperatif olarak tek amacımız ortaklarımızın ve esnafımızın modern ve çağdaş tesislerde üretim yapmasını sağlamak. Esnaf ve üyelerimizin sorunlarına çözüm üretmek. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’inde destekleri ile 226 bin metrekare arsamızı alarak bu alandaki ilk adımımızı atmış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği ve çizdiği Türkiye Yüzyılında, bizlerde üretim yaparak, istihdam sağlayarak, ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Bu doğrultuda hedeflerimize ulaşmak için gece-gündüz çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

“ÜRETİM VE İSTİHDAMIMIZI HER GEÇEN GÜN DAHADA ARTIRACAĞIZ”

Yeni sanayi sitesinin hayata geçirilmesiyle birlikte sektörün daha da güçleneceğini sözlerine ekleyen Gün, “226 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitemizde 180-200 civarında bir dükkân yapmayı planlıyoruz. Yeni iş yerlerimiz modern, çağdaş ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde olacak. Günlük 2 milyon çift olan terlik üretiminin 3-4 milyona, 50 bin olan istihdam sayısının ise 100 bine çıkmasını hedefliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Gaziantep’i ayakkabı ve terlik üretiminde dünyanın çekim merkezi yapmak.” dedi.

Editör: Mehmet FENER