31 Mart yerel seçimlerinde CHP’ye geçen Şehitkamil Belediyesi’nde skandallar bitmiyor. Seçimlerinden ardından 60 işçinin çıkarıldığı Şehitkamil Belediyesi’nden bu kez esnafa darbe yapıldı.  Bir haftada boşaltın! İşte detaylar…

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Adaklık ve Kurbanlık Kesim Merkezi, Ağustos 2022’de halkın hizmetine sunulmuştu.

Aydınlar Mahallesi sınırları içerisine yapılan Adaklık ve Kurbanlık Kesim Merkezi, toplam 5 bin 200 metrekare arsa üzerine inşa edilmişti. Merkez içerisinde; 13 adet 170 metrekare büyüklüğünde büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim yeri, soğuk hava deposu, kurbanlık ve adaklık sahiplerinin bekleme alanı, otopark, zabıta noktası bulunuyor.

Esnafa Bir Darbe De Şehitkamil’den! Bir Haftada Boşaltın! (4)

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN BU KEZ ESNAFA DARBE!

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’ye geçen Şehitkamil Belediyesi bir skandala daha imza attı. Seçimlerinden ardından 60 işçinin çıkarıldığı Şehitkamil Belediyesi’nden bu kez esnafa darbe yapıldı.  Bir haftada boşaltın! İşte detaylar…

CHP’li Şehitkamil Belediyesi, Encümen Kararı ile Adaklık ve Kurbanlık Kesim Merkezinde hizmet veren 13 esnafın tamamını çıkartma kararı aldı.

Zabıta ekipleri, Şehitkamil Belediyesinin aldığı kararı esnafa tebliğ ederken, esnafa bir hafta içerisinde boşaltma süresi verildi.

Şehitkamil Belediyesi'nin tahliye kararında ise, "Adak ve Kurban Kesim Merkezi ile ilgili çevreden yönelik şikayetler ve binanın belediyenin birimlerince kullanılmasına ihtiyaç duyulduğu" gerekçesi gösterildi. 

Esnafa Bir Darbe De Şehitkamil’den! Bir Haftada Boşaltın! (5)

ESNAF KARARA TEPKİLİ

Karara tepki gösteren esnaf, “Alınan karar öncesinde esnaf ile görüşülmedi. Karar alındığında Belediye yetkilileri ile görüştük. Siz gidin size yardımcı olmaya çalışacağız’ dediler. Ancak biz dükkana geldiğinde zabıta ekipleri alınan kararları gelip dükkanlara bıraktı” dedi.  

Esnafa Bir Darbe De Şehitkamil’den! Bir Haftada Boşaltın! (1)

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 13 ESNAFA YOL GÖSTERDİ!

Şehitkamil Belediyesinin 13 esnafa kapı önüne kaymaya çalıştığını belirten esnaf, “Adaklık ve Kurbanlık Kesim Merkezi’nde 13 esnaf çalışıyor ve yaklaşık 50 işi buradan evine ekmek götürüyor ancak Şehitkamil Belediyesi esnafa yer bulmadan esnafa yol gösterdi” dedi.

Esnafa Bir Darbe De Şehitkamil’den! Bir Haftada Boşaltın! (6)

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ESNAFI KAPI ÖNÜNE ATIYOR

Şehitkamil Belediyesinin aldığı karardan acilen vazgeçmesi çağrısında bulunan esnaf, “Burası 2 yıl önce hizmete açıldı. Burada çalışan esnaf olarak ilk yıl zaten para kazanamadı. Müşteri alışsın diye ilk yıl para kazanamadık ve dükkanlara bir çok masraf ettik. Tam para kazanmaya başladığımız zaman Şehitkamil Belediyesi bizi kapı önüne atıyor” dedi.

13 esnafa bir hafta içerisinde boşaltma süresi verildiğini belirten esnaf, “Şehitkamil Belediyesi kararı aldı ve esnafa boşaltması için ise sadece bir hafta süre verdi. Buradan 50 kişi ekmek kazanıyor. Bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz” dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ KARARI

Esnafa tebliğ edilen Şehitkamil Belediyesi Encümen Kararı’nda şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemiz Encümeninin 25.04.2024 Tarih ve 502 sayılı kararı ile Aydınlar Mahallesi Ömer Halis Demir Bulvarı No:2 Şehitkamil Belediyesi Ek Hizmet Binası karşısında bulunan mülkiyeti belediyemize alt Adak ve Kurban Kesim merkezinde ekli listede isimleri bulunan şahıslara 01.01.2024 tarihi ile 30.06.2024 tarihleri arasında aylık 5000 TI işgaliye bedeli karşısında tahsislerine karar verilmiştir.

Ancak Adak ve Kurban Kesim Merkezi ile ilgili çevreden yönelik şikayetler ve binanın belediyemiz birimlerince kullanılmasına ihtiyaç duyulduğundan söz konusu ekli listede isimleri bulunan şahıslara işgaliye bedeli karşılığı tahsis edilen yerlerin tahsislerin ve işgaliye bedellerinin iptal edilmesi gerektiğine dair: Zabita Müdürlüğünün 27.06.2024 tarih ve 164173 sayılı yazısı. Başkanlık Makamının 27.06.2024 günlü havalesi okunarak gereği görüşüldü.

Esnafa Bir Darbe De Şehitkamil’den! Bir Haftada Boşaltın! (3)

Teklif encümenimizce incelenerek uygun görüldüğünden;

Belediyemiz Encümeninin 25.04.2024 Tarih ve 502 sayılı kararı ile Aydınlar Mahallesi Ömer Halis Demir Bulvarı No:2 Şehitkamil Belediyesi Ek Hizmet Binası karşısında bulunan mülkiyeti belediyemize ait Adak ve Kurban Kesim merkezinde ekli listede isimleri bulunan şahıslara 01.01.2024 tarihi ile 30.06.2024 tarihleri arasında aylık 5000 TL işgaliye bedeli karşısında tahsislerine karar verilmiştir.

Ancak Adak ve Kurban Kesim Merkezi ile ilgili çevreden yönelik şikayetler ve binanın belediyemiz birimlerince kullanılmasına ihtiyaç duyulduğundan söz konusu ekli listede isimleri bulunan şahıslara işgaliye bedeli karşılığı tahsis edilen yerlerin tahsislerin ve işgaliye bedellerinin iptal edilmesine ve Tahliye edilmeleri için 1 hafta süre verilmesine; Gereği yapılmak üzere evrakın Zabıta Müdürlüğüne tevdiine karar verildi.”

Kaynak: BAHRİ UÇAR