Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndaki üç bakan yardımcısını görevden aldı ve dört yeni bakan yardımcısı atadı.

Erdogan Uc Bakan Yardimcisini Gorevden Aldi Yerine Gecen Isimler Kimler

Erdoğan'ın son atama kararnamesiyle, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TÜBİTAK yönetimine dahil edildi. TÜBİTAK Başkanlığı'na ise Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın getirildi. TÜBİTAK'ın yeni Başkan Yardımcısı olarak ise Sabancı Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Güner atandı.

Orhan Aydin Yeni Rektor

Yeni Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararnamesi Resmi Gazete'de duyuruldu. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı ve yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine ise Musa Heybet atandı. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın görevden alınmasıyla yerine Ayfer Erkoç getirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na da Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Erdogan Uc Bakan Yardimcisini Gorevden Aldi Yerine Gecen Isimler Kimler-1

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ayrıca, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı ve yerlerine Emre Dabak atandı. Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun'un yerine ise kalan süreyi tamamlamak üzere Rıdvan Duran atandı.

Erdoğan'ın bu atama kararnamesi, hükümetin çeşitli kademelerinde önemli değişiklikler yapıldığını gösteriyor. Özellikle, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in TÜBİTAK yönetimine dahil edilmesi, bilim ve teknoloji alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi