Grip virüsü en iyi soğuk algınlığı ilaçları içerisinde bulunduğumuz mevsimsel geçiş dönemlerinde birçok kişinin şikayet ettiği bir durumdur. Hastanelere yüksek ateş, öksürük, ciddi derecede halsizlik gibi problemlerle başvuran kişiler için hazırladığımız bu içeriğimizde gribe ne iyi gelir ve nasıl geçer sorusunun yanıtına ve evde tüketimini arttıracağınız bazı besinler ile gribi doğal bitkisel tedavi yöntemleri ile atlatmanız mümkün. Özellikle su tüketimini arttırmanın grip tedavisi için oldukça önemli olduğunu unutmamak gerekir. İşte gribe iyi gelen soğuk algınlığına en iyi gelen ilaç ile tedavi yöntemleri…
Grip en çabuk nasıl geçer?
Gribe ne iyi gelir evde çözüm?
Nezle ve burun akıntısına ne iyi gelir?
Grip için en iyi ilaç hangisi?
GRİP NEDİR?
Grip, burun, boğaz ve bazen akciğerleri enfekte eden influenza virüslerinin neden olduğu bulaşıcı bir solunum hastalığıdır. Hafif ila şiddetli hastalığa neden olabilir ve zaman zaman ölüme yol açabilir. Gripten korunmanın en iyi soğuk algınlığı için en iyi ilaç yaptırmaktır.
EMZİREN ANNE GRİP OLURSA NE OLUR?
Grip benzeri semptomlar için antiviral ilaçlar alsanız bile bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz. Bir annenin anne sütü, bebeği için özel olarak üretilir ve bebeklerin enfeksiyonla savaşması için gereken antikorları sağlar. Böylece, emzirmeye devam etmek bebeğinizi vücudunuzun savaştığı enfeksiyondan koruyabilir. Hamilelikte grip oldukça sık rastlanan bir durumdur ancak bu gibi durumlarda doktorunuza danışarak alacağınız ilaçlar sizi kısa zamanda tedavi edebilir. Ayrıca evde uygulayabileceğiniz bazı grip bitkisel ve doğal tedavisi de bulunabilir. Bunlar için haberimizin devamını okuyarak bilgi edinebilirsiniz…
GRİP BELİRTİLERİ NELERDİR?
Grip soğuk algınlığından farklıdır. Grip genellikle aniden ortaya çıkar. Grip olan insanlar genellikle bu semptomların bir kısmını veya tamamını hisseder:
ateş veya ateşli / titreme hissi
öksürük
boğaz ağrısı
burun akıntısı veya burun tıkanıklığı
kas veya vücut ağrıları
baş ağrıları
yorgunluk (yorgunluk)
bazı kişilerde kusma ve ishal olabilir, ancak bu çocuklarda yetişkinlerden daha yaygındır.
Grip olan herkesin ateşi olmayacağını belirtmek önemlidir.
BEBEKLERDE GRİP NASIL GEÇER?
Bebeklerde grip tedavisi oldukça basittir. Bir bebeğin her türlü ihtiyacını anne sütünden elde ettiğini herkes bilir. Bebeğinizi emzirmeye devam etmeniz onun bağışıklık sistemini güçlendireceğinden kolayla virüslerle savaşacağı anlamına gelmektedir.
Ancak hastaken, bebeğinizi mümkün olduğunca çok mikroptan koruyun. Bebeklerin grip yakalama ve sağlık sorunları yaşama riski daha yüksektir. Yani:
ellerini sık sık yıka
bebeğinizle yüz yüze teması sınırlandırın
Bebeğinizin yüzüne öksürme, hapşırma veya nefes almayı önlemek için emzirme sırasında bir yüz maskesi takmak grip virüsü için bir önlem olabilir.
GRİBE NE İYİ GELİR?
Vücudunuza çalışması için gereken enerjiyi ve besinleri sağlayan besindir. Grip olduğunda bu etkiler eşit derecede hayati önem taşır. Yine de, durumunuz için doğru yiyecekleri yemekle ilgilidir.
Gribe iyi gelen evde çözüm yöntemleri
Et suyu
Tavuk, sığır eti veya sebzeyi tercih ederseniz et suyu, grip olduğunuzda yiyebileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Belirtileriniz başlar başlamaz ve tamamen iyileşene kadar yiyebilirsiniz.
Et suyu dehidrasyonu önlemeye yardımcı olur ve sıcak elementler boğaz ağrısını yatıştırmaya ve tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı olabilir.
Tavuk çorbası
Tavuk çorbası, et suyunun faydalarını ek bileşenlerle birleştirir. Kesilmiş tavuk vücudunuza demir ve protein sağlar ve ayrıca havuç, otlar ve kerevizden de besin kazanırsınız. Gribe iyi gelen çorbaların başında sıcak sıcak içeceğiniz tavuk suyu çorbası gelmektedir.
Sulu ve doygun kalmanıza yardımcı olmak için grip süresince tavuk çorbası yiyebilirsiniz; sadece tuz içeriğini izlediğinizden emin olun.
Sarımsak
Sarımsağı bir gıda aroma maddesi olarak düşünebilirsiniz, ancak aslında yüzyıllardır çeşitli hastalıklarda alternatif tıpta kullanılmaktadır. Gribi anında kesen ilaç olarak düşünülmekle beraber bir çalışma Gripli yetişkinlerde sarımsak takviyelerinin kaynağı, bağışıklığın arttığını ve semptom şiddetinin azaldığını buldu.
MEHMET FENER