Birçok filmde senarist ve yönetmen olarak görev alan Cem Yılmaz, komedi dışında dram ve polisiye türü filmlerde de oynadı. Ünlü komedyenin ilk filmi ise 198 yılında vizyona giren "Her Şey Çok Güzel Olacak" oldu. 


1- Her Şey Çok Güzel Olacak

 Altan'ın en büyük hayali bir bar açıp işletmektir. Mafyayla başı derde girince abisi Nuri'den yardım ister. Birlikte Bodrum'a kaçarlar. İki kardeşin izini süren mafya, Bodrum'da olduklarını öğrenir ve olaylar gelişir.

 Cem Yılmaz'ın ilk sinemaya deneyimi olan Her Şey Çok Güzel Olacak filminde Mazhar Alanson, Ceyda Düvenci, Selim Naşit Özcan ve Mustafa Uzunyılmaz rol alıyor.

 2- G.O.R.A

 Kapalıçarşı'da halıcılık yapan Arif, uzaylılar tarafından kaçırılır. GORA adlı bir gezegende kendisini gibi kaçırılan yüzlerce insan olduğunu görür. Burada birçok kişiyle arkadaş olan Arif, Çeku adlı bir uzaylıya aşık olur. Bob Marley Faruk ile esir tutuldukları yerden kaçarlar ve Garavel'e ulaşırlar. Şimdi Arif'in tek bir amacı vardır: Çeku'yu Komutan Logar'ın elinden kurtarıp dünyaya dönmek.
Yaklaşık 4 milyon 800 bin kişinin izlediği G.O.R.A filmi 27 milyon TL'lik gişe hasılatı elde etti.


3- A.R.O.G

Gora'nın devamı niteliğindeki Arog filmi 2008 yılında izleyicilerle buluştu. Komutan Logar, intikam almak için Arif'i zaman makinesiyle 1 milyon yıl öncesine gönderir. Taş Devrine hızlı adapte olan Arif, bu devrin insanlarıyla da kolay arkadaş olur. Onlara bildiği her şeyi öğretir.

4- Vizontele

 Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Vizontele filminde 2001 yılında gösterime girdi. Televizyonun yeni geldiği bir ilçede yaşananları mizahi bir dille beyaz perdeye aktaran yapımda Cem Yılmaz, Fikri karakterini canlandırıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Zeynep Tokuş, Altan Erkekli, Cezmi Baskın ve Tolga Çevik yer alıyor.


5- Yahşi Batı

Yahşi Batı filminde Osmanlı Devletinin hediyesini ulaştırmak için Amerika'ya giden iki Osmanlı subayının yaşadığı maceralar anlatılıyor. Senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı komedi- western türündeki yapım toplam 13 milyon 800 bin TL gişe hasılatı elde etti.

6 - Arif V 216

2018 yılında gösterime giren komedi- bilimkurgu türündeki filmde Gora serisindeki ana karakterlerden biri olan 216'nın yaşadıkları anlatılıyor. 216, Arif ile özlem gidermek için Gora gezegeninden dünyaya gelir. Robot olmaktan sıkılmıştır ve artık insan gibi yaşamak ister. Ancak fırsat düşkünü birkaç iş adamı, onun robot olduğunu fark eder. Bir girişimci 216'yı kandırarak kopyalarını üretir. Artık her evde 216'A benzeyen bir robot olacaktır.  2018 yılında gösterime giren filmde Cem Yılmaz hem Arif hem de Efşan Kuneri karakterini canlandırıyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler: Çağlar Çorumlu, Ozan Güven, Farah Zeynep Abdullah, Özge Özberk ve Kerem Alışık.