Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinin paydaşlarından olduğu, koordinatörlüğünü Gaziantep KSS Mesleki ve Anadolu Lisesi’nin yaptığı, İspanya, Macaristan, Romanya Bükreş Politeknika Üniversitesi’nden paydaşların olduğu, “Elektrikli Araç Şarj İstasyonları’nın Eğitim Dökümanlarının Hazırlanması” konulu AB Projesi toplantısı Macaristan’ın Dabas şehrinde gerçekleşti.

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim ARIKAN;

“Bu projemiz; elektrikli şarj istasyonları konusunda teknik personel yetiştirilmesine katkı sağlayacak bir projedir. Bu projemiz de; farkındalık, kurulum, kurulumda dikkat edilecek hususlar, eğitim modüllerinin oluşturulması, bunların simülasyona çevrilmesi, elektrikli şarj istasyonlarında enerjiyi verimli kullanmanın etkisi, başka projelere esas teşkil edilecek sonuçlar, teknik bir çalışma ile birlikte, Ülkeler arası konunun kıyaslanması amaçlanmıştır.

Toplantıda; Tüm paydaşlar; Yeşil Mütabakat ve Çevrecilik, Enerji Verimliliği ve Tasarrufu ve Elektrikli Şarj İstasyonları  konularında Ülkeler çalışmalarından bahsettiler.

Hazırlanan eğitim modülleri, videolar ve simülasyonlar gözden geçirildi. Yapılan çalışma sonunda, başarılı olan öğrencilerimize sertifikaları verilecektir. Toplantıda, sınav için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Toplantı sonunda şehir turu gerçekleşti.  

Bilindiği üzere; Dünya ve Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alan enerji dinamikleri ve iklim açısından büyük önem taşıyan konulardan bir tanesi de elektrikli araçlardır. Elektrikli araçlar, petrol kaynaklı araçlara göre daha az enerji tüketmekte, sonuç olarak daha az sera gazı emisyonu oluşmaktadır.  Ülkemiz açısından da enerjide dışa bağımlılığın azalması açısından önem taşıyan bir konudur.

Elektrikli araçlar, güçlerini şebeke elektriğinden aldıkları için, bu elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretilmesinin, sürdürülebilir bir gelecek için çok önemli olduğu, projemizin gerekli, önemli  bir proje olduğu anlaşılmıştır.

Konu, doğal olarak her zaman Şubemizin ilgisinde olacaktır.

Ev sahipliğini  Macaristan Erdi Koleji’nin yaptığı toplantıda, misafirperverlikleri için Dabas Erdi Koleji Yöneticilerine, Koordinatör okulumuza ve değerli paydaşlarımıza projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber merkezi