İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de yaklaşık 35 milyon kişiyi etkileyen, ehliyet sahibi vatandaşlara yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Ehliyet yaşı 16'ya indirilebilir.

Ehliyette Yaş Sınırı 16’Ya Çekildi Mi İşte Detaylar... 2

Son yıllarda bazı ehliyet kategorilerinde yaş şartları yeniden düzenlendi. Örneğin D kategorisi ehliyetlerde yaş sınırı 26'dan 24'e düşürülürken, M, A1 ve B1 kategorisi ehliyetlerde yaş sınırı 16 olarak belirlendi.

DÜZENLEME NETLEŞMEYE BAŞLADI

Ekim ayında yürürlüğe girecek yeni düzenlemenin detayları yavaş yavaş netleşiyor. Farklı ehliyet türleri arasında geçiş yapılmasını mümkün kılan bu düzenleme, sürücüler arasında heyecan yarattı.

MOTSİKLETLERDE DÜZENLEMEYE DAHİL OLACAK

Yeni düzenleme sonucunda B sınıfı ehliyete sahip sürücüler, motosiklet sürüş eğitimi alarak 125cc'ye kadar araç kullanabilecek. Bu değişiklikle şehir içi ulaşımın sürücüler açısından daha pratik ve ekonomik hale getirilmesi amaçlanıyor. Gelecekte A2 kategorisi motosikletlerin de bu yönetmelik kapsamına alınması amaçlanıyor.

Ehliyette Yaş Sınırı 16’Ya Çekildi Mi İşte Detaylar... 1

A2 ehliyeti, 125 cc üzeri, 35 kW'a kadar ve güç/ağırlık oranı 0,2 kW/kg olan motosikletleri kapsayan ehliyet türüdür. Yeni düzenlemeyle A2 ehliyetinin kapsamı da genişletilebilecek.

Kaynak: Sanayi Gazetesi