Düzenlenen Protokole; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu ve hayırsever Sevinçler Gayrimenkul İnş. San. ve Tic. A.Ş. katıldı.

Protokolde konuşan Vali Kemal Çeber; “Hayırlı bir günde hayırda yarışan hayırseverlerimizle bir aradayız. Hayırsever Sevinç ailemiz tarafından Şehitkamil ilçesi Atakent Mahallesine yapılacak 4-6 yaş Kur’an kursumuz çocuklarımız için yeni bir eğitim yuvası olacak. Değerli Sevinç ailesi, Gaziantepli hemşerilerimin ne kadar asil olduğunu bir kez daha ispatlamış oldular. Vatanına, devletine, bayrağına, milletine ve değerlerine ne kadar sahip çıktığını, onları muhafaza etmek ve ilerletmek için ne kadar çaba gösterdiklerini bir kez daha gördüm. Allah sayılarınızı arttırsın.  Bugün imzasını atacağımız protokol ile hayırlara vesile oluyorlar.” sözlerini kaydetti.

Sözlerine hayırsever aileye 4-6 yaş Kur’an kursu yapımı için teşekkür ederek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Her hafta atılan imzalarla hayırda ve iyilikte yarışıyoruz. Bu hayırlara vesile olan ailelerimiz var. Bunlardan biri de Sevinç ailesi. Hayırsever ailemiz, istihdam ve iş üreterek elde ettikleri kazançları bu memleketin çocuklarına okul, camii ve Kur’an kursları olarak katkı sağlıyorlar. Ailemize çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde en fazla 4-6 yaş Kur’an kursunu ilimizde tesis ettik. 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda, çocuklarımıza insanı değerleri, merhameti ve okul öncesi eğitime hazırlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hayırsever ailemize katkılarından dolayı teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise; “Şehitkamil ilçemizde mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait olan bir alan da 4-6 yaş kuran kursu yapmak için protokol gerçekleştiriyoruz.  İlimizde 4-6 yaş Kur’an kursunu yaygınlaştırmak, nitelikli hale getirmek, yarınlarımızı inşa etmek için gayret ediyoruz. Dolayısıyla yarınlarımızı, vatanını, milletini, değerlerini, inancını, tarihini, medeniyetini özümsemiş hayırlı nesiller yetiştirme projesi olan 4-6 yaş kuran kursunu desteklerinizle, öncülüğünüzle yaygınlaştırmak için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayırsever aile birerleri yaptıkları konuşmalarda; “Allah hayırlara vesile etsin ve devamını nasip etsin. Bize bir tane yetmeyecek. Diğer hayırlara da sebep eylesin. Sevinç ailesi olarak vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmalarından ardından protokol imzalandı ve protokol fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi