Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Ege otlu börek nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MALZEMELER

1 kilogram un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yeteri kadar su

Tuz

İç harcı için:

500 gram ıspanak veya pazı

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

250 gram çökelek peyniri

2 su bardağı zeytinyağı

TARİF

Un, sıvı yağ, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirip 22 bezeye ayırın. Her bezeyi ince olacak şekilde açın.

11 tane yufkanın arasına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Kalan 11 yufkayı da iç harcın üzerine aralarını yağlayarak yerleştirin.

Böreğinizi kare şeklinde kesip üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp fırına verin. Fırında 40-45 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Editör: Mehmet FENER