Kolombiyalı pop yıldızı Shakira (46), İspanya’da yargılandığı vergi kaçakçılığı davasında suçunu kabul etti ve 7,3 milyon euro para cezası aldı. Savcılar, suçlu bulunması halinde Shakira’nın 8 yıl hapsini ve 23,8 milyon euro para cezasına çarptırılmasını talep ediyordu.

Grammy ve Latin Grammy ödüllü pop yıldızı Shakira, Barcelona’da görülen davanın ilk gününde İspanyol yetkililerle anlaşmaya vardı. Defalarca yanlış bir şey yapmadığını söyleyen Shakira, “çocuklarının iyiliğini düşünerek” anlaşmaya vardığını açıkladı.

Duruşmanın ardından uzun bir açıklama yapan Shakira, masum olduğunu göstermek için mücadele etmeye hazır olduğunu fakat çocuklarını ve kariyerini düşünerek anlaşma yoluna gittiğini açıkladı:

“Kariyerim boyunca her zaman doğru olanı yapmaya ve başkaları için olumlu bir örnek olmaya çalıştım. Ne yazık ki, bu çabalarıma rağmen İspanya’daki vergi makamları, birçok profesyonel sporcu ve diğer yüksek profilli kişilere karşı olduğu gibi bana karşı da dava açarak bu kişilerin enerjisini, zamanını ve huzurunu yıllarca tüketti. Avukatlarımın lehime karar vereceğinden emin oldukları bir duruşmada masumiyetimi savunmaya kararlı olsam da, çocuklarımın iyiliğini düşünerek bu meseleyi nihayet çözmeye karar verdim.”

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER