Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce aday, DGS sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü açıklanacak olan sonuçlar, adayların yeni akademik dönemde lisans programlarına yerleşme sürecini başlatacak. İşte DGS sonuçlarının açıklanma süreci ve sonrasına dair tüm merak edilenler…

DGS SONUÇLARINA SAYILI GÜNLER KALDI

Dgs (1)

2024 Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirildi. Sınava katılan 300 binden fazla aday, önlisans eğitimlerinden lisans programlarına geçiş yapabilmek için ter döktü. DGS, adayların belirli konulardaki bilgi ve becerilerini ölçerek, ilgili lisans programlarına yerleşmelerini sağlıyor. Sınavın ardından gözler, DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dgs (2)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), DGS sonuçlarının 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü açıklanacağını duyurdu. Adaylar, bu tarihte ÖSYM’nin resmi sonuç sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr adresine girerek sınav sonuçlarına ulaşabilecekler. Sonuçlar, T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi ile giriş yapılarak öğrenilebilecek.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Dgs (3)

DGS sonuçları, ÖSYM’nin dijital platformu üzerinden adaylarla paylaşılacak. Sonuçlar açıklandığında, adayların https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapmaları ve sınav sonuçlarını görüntülemeleri mümkün olacak. Sisteme giriş için gerekli olan bilgiler, adayların T.C. Kimlik Numarası ve sınav başvuru sürecinde belirledikleri ÖSYM Aday Şifresi’dir. Bu bilgilerle sisteme giriş yapan adaylar, sonuç ekranına erişebilirler.

Kaynak: Mehmet Fener