Turizm Mağdurları Koruma Derneği tarafından Gaziantep’te Pazar günü saat 14:00’da bir otelde konferans gerçekleştirilecek. Konferansta devremülk mağduriyetleri hakkında bilgilendirme yapılacak olmasının yanı sıra hukuki destek imkanları, dava nasıl açılmalı, icra tahsilat nasıl yapılmalı konular ele alınacak. 

İLLERDE BİLGİLENDİRME KONFERANSLARI DÜZENLİYORUZ
Ülkemiz ve Avrupa genelinde üç milyon devremülk mağduru olduğunu ifade eden Toklu, ‘’Her geçen gün artan bu sayının önüne geçmek ve tüm mağdurların sesi olmak, onları bu sıkıntılarından kurtarmak için çıktığımız yolda farklı illerde bilgilendirme konferansları düzenliyoruz. Turizm Mağdurları Koruma Derneği beş yıl önce fiili iki yıl önce resmi olarak kurulmuş olup üye ve çalışanları ile haklı müdafaasını yürütüyor. Konferansa katılmak isteyenler 0535 570 62 66 numarasından bize ulaşabilirler’’ açıklamasını yaptı. 

MÜCADELEMİZ ÖMÜR BOYU VAR OLACAK
Toklu, ‘’Her mağdurun sesini duymak ve duyurmak, mağduriyetini hukuk çerçevesinde gidermek için mücadele etmek bizim asli görevimiz. Bu süreçte derneğimiz biten evlilikler, kaybedilen evler/işler, intihar vakaları gibi korkunç hayat sınavlarına şahit olmuştur. Dernek olarak alçak bir karanlık zümreyle karşılaştığımızın bilincindeyiz. Bu yolda ulaşabildiğimiz siyasi büyüklerimize ulaşıp (parti ve düşüncelerden bağımsız amaç ilkesi güderek) Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile de görüştük. Rakiplerimiz ve muhatap aldığımız dolandırıcı kurumlar tarafından engellenmek için yapılan her zorlukla adilce ve ahlaklıca mücadelemiz ömür boyu var olacak’’ şeklinde konuştu. 

5 BİN DAVANIN 3 BİN 900’ÜNÜN TÜKETİCİ LEHİNE SONUÇLANDI
Bugüne kadar açılan 5 bin davanın 3 bin 900’ünün tüketici lehine sonuçlandığını kaydeden Toklu, ‘’Ağırlık Gaziantep olmak üzere Adana Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay ve çevresinden bize bir ayda ulaşan 1000 kişi ve üzerinde devremülk mağduru söz konusu. Bunlar sözleşme/tapu yapan kişileri aileleriyle birlikte hesaplarsak bu rakam 3 bini buluyor. Dernek olarak, il il dolaşıp devremülk mağdurlarına yönelik bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu kapsamda Gaziantep’te Pazar günü saat 14:00’da bir otel konferans düzenleyeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

MAĞDURLARIN YANINDAYIZ, MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Toklu, ‘’İnsanlar zamanında bazı yerlerde devremülk satın almışlar. Devremülk satın alanların aylıklarını ödemelerine rağmen mülklerini istediklerini gibi kullanamıyorlar. Sonrasında yeni yerler vaat ederek insanları daha fazla aidat ödemeye mahkum bırakıyorlar. Tapu vermeyip, sadece sözleşme yapıyorlar. Birçok kişiye devremülk verdim diyerek kat irtifakı veriyorlar. Bu şekilde büyük bir arazide sadece kum tanesi kadar alan yer satın almış oluyorlar. Satmak isteyip de dolandırılanlar mevcut. Buna istinaden birçok işi evini, işini kaybetti hatta intihar edenler bile var. Dernek olarak bu mağdurların yanındayız, mücadelemiz sürecek’’ dedi.

Kaynak: Nevre Duman