Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi’nde de bu itibarın sonuçlarını gördüklerini, zirvenin sonuç bildirgesini Türkiye’nin önerileri ve tezlerinin şekillendirdiğini kaydetti. Erdoğan, “Bunu son derece kıymetli buluyorum. Artık hemen hemen her konuda Türkiye’nin ne dediğine tüm dünya bakıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletten aldıkları güçle Türkiye’nin itibarına yakışır çıkışlar yaptıklarını, seslerinin gür olmasının temel dayanağının arkalarında dimdik duran milletin güveni ve sarsılmaz desteği olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Biz bu millete bir söz verdik, dikleşmeden dik duracağız dedik. Bu ülkenin ve kardeşlerinin itibarını, onurunu asla yere düşürmeyiz; her yerde en güçlü biçimde savunuruz, savunmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin davasını hem bölgesel hem de uluslararası platformlarda savunmaya devam ettiğini, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi’nde Filistin meselesinin çözümü için önerilerini sunduğunu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ise Filistin’in tarihi haritasını göstererek Filistin halkının onurunu koruduğunu hatırlattı. Erdoğan, “İki devletli çözümün muhafazası önemlidir. 67 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez, ihtiyaçtır.” dedi