İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yayılan "Cumhurbaşkanı Kararı ile çiftçilere yönelik mazot, gübre ve prim desteğinin kaldırıldığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, bu tür iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir dezenformasyon kampanyası olduğuna dikkat çekildi.

Ciftciye Destek Kalkti Mi 1

Merkezden yapılan açıklamada, çiftçilere yönelik mazot ve gübre desteklerinin kaldırıldığına dair iddiaların asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, söz konusu kararda, çiftçilere verilen mazot ve gübre desteğinin "Temel Destek" olarak tanımlandığı belirtildi. Bu kapsamda, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilere, mazot maliyetinin %50’si ve gübre maliyetinin %25’i "Temel Destek" adı altında karşılanacak.

Ciftciye Destek Kalkti Mi

Ayrıca, çiftçilerin ürünlerini havza bazlı planlı üretim çerçevesinde yetiştirmeleri durumunda, "Temel Destek"e ek olarak, kullanılan mazotun %50’si ve gübrenin %25’i daha destek olarak verilecek. Böylece, mazot maliyetinin tamamı ve gübre maliyetinin %50’si desteklenmiş olacak.

Son olarak, İletişim Başkanlığı, çiftçilerin talepleri doğrultusunda bu desteklerin ayni değil, nakdi olarak ödeneceğini belirtti ve asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi