2023 yılı ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 TL mazot desteği, 46 TL gübre desteği verilecek. Bu ürünler için gübre ve mazot desteği toplamda dekar başına 121 TL ödeme yapılıyor. Ama dekar başına ne kadar mazot ve gübre desteklemesi ödeneceği ise bilinmiyor. 

Mazot ve gübre desteklemelerinin erken ödenecek olmasını değerlendiren Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, “Sesimizin duyulması hem bizleri hem de çiftçilerimizi memnun etti. Mazot v e gübre desteklemelerinin ekim döneminde ödenecek olması üretimi artıracak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz” dedi.

Çolak, “Geçmiş dönemlerde mazot ve gübre desteklemeleri mart bir sonraki yılın mart ayında ödeniyordu. Bu da üretime katkı sağlamıyordu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Eylül, Ekim ve Kasım ayları ekin dönemidir. Bu aylarda hububat ekimi yapıldığı için sonradan verilen destekler çiftçinin yarasına merhem olmuyordu. Ancak desteklemelerin erken ödenecek olması üretime olumlu yansıyacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet FENER