Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin İsrail tarafından suikastla öldürülmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Haniye'yi Anma ve İsrail Protestosu gerçekleştirilmişti. 27 Temmuzdaki anma ve protesto programında İsmail Haniye’nin posteri meydanda asılmıştı.

O tarihten bu yana meydanda asılı olan Hamas Lideri İsmail Haniye’nin posteri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün CHP’liler tarafından fark edildi.

Whatsapp Görsel 2024 08 30 Saat 15.58.10 5Fee58Df

Gaziantep'te Zafer Bayramı kutlaması 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Meydanda yer alan Gaziantep Valilik binasında dev Atatürk ve Türk bayrakları posterleri asıldı.

CHP’LİLERDEN PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Chp’den Gaziantep’te Provokasyon Girişimi! (11)

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tören alanı bariyerlerinin arkasında kalan İsmail Haniye’nin posterinden rahatsız olan CHP’lilerden provokasyon girişimi…

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Haniye’nin posterinden rahatsız olan CHP'liler, Haniye posterinin sanki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde asılmış gibi göstererek çirkin bir provokasyon girişiminde bulundular. Alanda bulunan CHP’liler üzerinde ayetlerinde bulunduğu İsmail Haniyye’nin afişi indirip yerine Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.

Bugün düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması sırasında CHP milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, İl Başkanı Reis Reisoğlu, meclis üyeleri ile CHP'li bir grup tarafından kin ve nefret sloganları arasında indirilen afişlerin yerlere atılması büyük tepkilere neden oldu.

CHP’LİLER POSTERİ BİR AY SONRA FARK ETTİ

Chp’den Gaziantep’te Provokasyon Girişimi! (9)

27 Temmuz gecesi Gazze’de yaşanan soykırıma tepki göstermek ve siyonist İsrail tarafından şehit edilen İsmail Haniyye için düzenlemen gecede demokrasi meydanında asılan Haniye posteri, Gaziantep’te CHP’li Milletvekilleri ve teşkilatı tarafından bir ay sonra fark edildi.

CHP’LİLERİN ALGI OPERASYONLARA STK’LARDAN SERT TEPKİ!

Haniye’nin posteri üzerinden algı operasyonu yapan CHP’liler, Gaziantep’te 27 Temmuzdaki anma ve protesto programında asılan İsmail Haniye’nin posterinin sanki 30 Ağustos Zafer Bayramı gününde asıldı gibi algı yaparak vatandaşları provoke etti.

Chp’den Gaziantep’te Provokasyon Girişimi! (5)

CHP’lilerin algı operasyonlara kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarından serp tepki gösterildi… Birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Gaziantep Kudüs Platformu tarafından yapılan açıklamada CHP’lilerin algı operasyonlara sert tepki gösterildi.

KENDİNİ BİLMEZLER TARAFINDAN YAPILAN SAYGISIZLIĞI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Chp’den Gaziantep’te Provokasyon Girişimi! (6)

Kudüs Platformu tarafından yapılan açıklamada da “Tarihin her döneminde masumun ve haklının yanında olan milletimiz ve özelde Gaziantepliler olarak, çocuklar ve kadınlar dahil binlerce masum insanı katlederek soykırım suçu işleyen israili lanetlemek ve kalleşçe şehid ettiği İsmail Heniye için 27 Temmuz 2024 tarihinde 15 Temmuz Demokrasi meydanında protesto programı düzenlenmiştir. Kudüs Platformunun organize ettiği ve yaklaşık 30 bin Gazianteplinin katılımıyla düzenlenen program gecesi üzerinde bazı ayetlerin yazılı olduğu İsmail Haniye posteri meydana asılmıştır.

33 gün sonra sanki 30 Ağustos'a özel asılmış iması verilerek ve halkı kin nefret ve düşmanlığa sevk edecek bir tutumla ve düşmanca bir tavırla İsmail Heniye posteri bazı kendini bilmezler tarafından meydandan indirilmiştir.

Bu eylemi yapan kişilere söyleyeceğimiz şudur ki; bizler siyasi bir parti değiliz. Lütfen siyasetinizi siyaset mecrasında ve siyasi rakiplerinizle yapın. Bizi kurmaya çalıştığınız bir oyunun içine çekmeye çalışmayın. Algı operasyonları ile milletimizin içine nifak tohumu atamayacaksınız. Halkımız sizin kimlere sahip çıktığınızı biliyor.

Millete ve mazlumlara yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarından bu eylemi yapan kişiler hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçundan soruşturma açılmasını talep ediyoruz.” denildi.

ARSLAN: BU ZİHNİYET TOPLUMUN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan

CHP’liler algı operasyonlara sert tepki gösteren İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan,  “Kudüs ve Filistin meselesi kutsalımızdır. Filistin ve Kudüs meselesi Hz. Ömer'in, Selahaddin-i Eyyubi’nin, Sultan Abdülhamid Han’ın bize bırakmış olduğu emanettir. Biz Müslümanlar olarak bu kutsalımızı korumakla yükümlüyüz ve bunun için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Asla ve asla provokasyonlara gelmeden bir duruş sergilememiz gerekiyor. Maalesef bu zihniyet her zaman olduğu gibi provokasyonlara devam ediyor ve toplumun duyarlıklarıyla, sinir uçlarıyla oynamaya devam ediyor. Kudüs ve Filistin davasının şehitleriyle kimse alçakça provokatif olaylara sebebiyet vermemesi gerekiyor.” dedi.

FİDAN: MİLLETİMİZİN AKLIYLA ALAY ETMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan da, CHP’lilere sert tepki gösterdi. Fidan, “Öncelikle; CHP Gaziantep Milletvekili başta olmak üzere, "üzerinde ayet-i kerime ve kelime-i tevhid" bulunan bir afişin indirilip, ayaklar altına alınması hadsizliğini yapan CHP'li grubu şiddetle kınıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu ülkenin tüm aziz milletinin bayramıdır. Şanlı ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Fakat, Zafer Bayramımızı bahane ederek, KUDÜS davamıza ve kahraman şehit lider İsmail Heniye ile birlikte tüm Gazze şehitlerine ve mazlum insanların mücadelesine gölge düşüremezsiniz buna hakkınız yok. Şehrin kamu idaresinden resmi izin alarak, Gazze ve şehit liderine destek ifade eden bir afişi indirmek, bu milletin idaresine talip olmuş bir partinin milletvekiline yakışıyor mu? İsmail Haniye'nin şehadetinden hemen sonra meydana asılmış ve bir aydan fazla meydanda asılı duran bir afişi, sanki zafer bayramında asılmış gibi göstererek, devletle aziz milletimizi karşı karşıya getirmek, Kudüs davamızı hafife almak ve milletimizin aklıyla alay etmek kimsenin haddi değildir. Gazze'de yaşananlar bir soykırımdır, bu katliamlara ve zulme karşı koymak ve engel olmak insan olmanın bir sonucudur. Bizlere Zafer Bayramları hediye eden şanlı ecdadımızın torunları olarak; iktidar ve tüm muhalefetiyle Gazze hususunda işbirliği yapılmalıdır. Ana muhalefet partisi CHP'yi şehit liderin afişini indirmek yerine, iktidarı İsrail'e karşı yaptırım uygulaması için bütün imkanlarıyla zorlamasını bekliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız ne kadar değerliyse, Filistin/Kudüs davamız da o kadar değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR