Yerel seçimlerde mevcut belediyeleri korumak istediklerini belirten Özel, “Yerel seçimlerde halkımızın bize emanet ettiği, temiz, dürüst ve çalışkan belediyelerimizi yeniden kazanmak istiyoruz. Bu konuda tek ölçütümüz var. Halkın gönlünde taht kurmuş, yaptığı hizmetlerle beğeni toplamış ve yeniden seçilme şansı yüksek olan belediye başkanlarımız, yeniden aday olacaklar. Ancak halkın teveccühünü kaybetmiş olanlar, durumları yeniden değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

Kimseyi haksız yere mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Özel, “Kapalı toplantıda da söylediğim gibi, ‘değişim’ karşıtı olduğu için hak ettiği bir görevden mahrum bırakmak istemiyorum. Ama ‘değişim’ yanlısı olduğu için de hak etmediği bir yere getirmeyeceğim” dedi.

İmamoğlu, Yavaş ve Çerçioğlu, yeniden aday gösterilecek Kurultayda ilk düğmeyi doğru iliklediğini söyleyen Özel, ilk düğmeyi yanlış iliklemenin birilerine belediye vaat etmek olduğunu söyledi.

Hiçbir ilde, ilçede genel başkanın ya da “değişim” ekibinin belediye başkanı adayları belirlemediğini dile getiren Özel, “Sadece Sayın Mansur Yavaş, Sayın Ekrem İmamoğlu ve Aydın’ın ‘topuklu efesi’ Özlem Çerçioğlu’na ilişkin anketlerdeki yüksek memnuniyet oranlarına dayanarak, Parti Meclisi’ne bir öneri sunacağız ve üç belediye başkanımızı yeniden aday göstereceğiz” diye konuştu.