Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle emeklilere ikramiye müjdesi verilmişti.

Emekli bayram ikramiyesi için geri sayım sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdiği 5 bin TL emekli bayram ikramiyesi için kritik aya girildi. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak tek seferlik verilecek olan emekli ikramiyesi, Kasım ayı içerisinde hesaplara yatacak.

Milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Erdoğan, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacağını belirtmişti. Bu durum beraberinde çalışan emeklilerin beklentilerini de getirdi.

Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle emeklilere ikramiye müjdesi emekliler tarafından sevinçle karşılandı ancak verilecek ikramiyenin sadece çalışmayan emekliye verilecek olması çalışan emeklilerden çekti. çalışan emekliler de Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel çalışmayan emeklilere verilecek 5000 TL ikramiyeyi istiyor.

ZENGİNİN GÖNLÜ OLANA KADAR FAKİRİN CANI ÇIKAR

Emekli aylıklarının artık günü bile kurtarmayacak düzeye geldiğine dikkat çeken çalışan esnaf emeklisi  S.İ., "Orta direk bitti. Ya daha zenginsin, ya daha fakirsin. Zenginleri memnun ediyorlar artık. Zenginin gönlü olana kadar fakirin canı çıkar derdi eskiler bu zaman için söylemişler" ifadelerini kullandı.

ASIL İKRAMİYEYE ÇALIŞAN EMEKLİNİN İHTİYACI VAR

Çalışan emeklilerin ikramiyeye ihtiyacı olduğunu, zaten maddi olarak sıkıntıda olduğu için çalıştığını ifade eden S.İ., "Emekli olduğu halde çalışan adam, sıkıntıda olan adamdır. Keyfine çalışacak hali yok bu yaştan sonra. Onlara da verilmesi lazım." dedi.

AYLİN CIKCIK