Depremzede öğrencilerin tamamına geri ödemesiz burs imkânı sunulacaktı. Ancak bir çok öğrenci sosyal medya üzerinden sonuç ekranlarındaki "Öğrenim kredisi alabilirsiniz." ibaresini paylaşıp konu ile ilgili olarak "Hani burs verilecekti?" şeklinde paylaşımlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na seslendi. 
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE ÖNCELİK 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada  "Depremde yakınlarını kaybeden, evi iş yeri hasarlı öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi alanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlara öncelikli onlar yerleştirilecek." şeklindeki ifadeleriyle öğrencilere müjdeyi vermişti.
Birçok öğrenci Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama sebebiyle KYK Burs ve Kredi ödemelerine başvuru yaptı. Depremzede öğrencilere kredi çıkması ise başvuru yapan öğrencileri hayal kırıklığına uğrattı. Burs beklerken kredi çıkan öğrenciler sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.
Konu ile ilgili mağduriyetini dile getiren İşletme Ve İktisadi Bilimler Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi E. B "Geçen yıl yine başvuru yapmıştım, yine kredi çıkmıştı. Kabul etmedim ve almadım. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra yine başvuru yaptım ancak yine kredi çıktı. Bu yıl artan maliyetler yüzünden kredi alacağım." dedi.

AYLİN CINCIK 

Editör: Aylin Cıkcık