Gaziantep’te turşu sezonunun açılması ile birlikte birçok ev hanımı kış mevsimi için turşu yapmak adına kolları sıvadı. Birçok farklı sebzeden yapılan turşular kış sofralarında yerini alacak.

Gaziantep’te turşu sezonunun açılması ile birlikte, turşuluk sebzelerdeki fiyat artışları da göze çarptı. Geçtiğimiz hafta turşuluk acurun kilosu 25 TL’ye satılırken, bu hafta fiyatlar 100 TL’yi gördü ve hatta aştı.

Eski bir filmde turşu sirke ile mi yapılır yoksa limon ile mi yapılır tartışması yapılırken, Gaziantep’te ise fiyatları gören vatandaşlar, turşuyu acursuz mu yapalım acurlu mu yapalım tartışmasına girdi. Son dönemde sık sık gündeme gelen fahiş fiyatlara turşuluk sebze satan satıcılar da katıldı. Turşuluk acurun fiyatı geçtiğimiz hafta 25 TL’den satılırken, bu hafta fiyatlar adeta uçuşa geçti ve fiyatlar 100, 125 ve 150 TL’yi gördü. Bunun üzerine birçok vatandaş ise tepkilerini gizlemedi.

Bir vatandaş, “Gaziantep'te geçen hafta 25 TL'ye satılan turşuluk acur, bu hafta 100, 125, 150 TL'ye satılıyor. Gerçekten de bu kadar olmaz yani” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Mehmet Fener