Gaziantep’te birçok vatandaş çöplerin konteynerlere değil, konteyner çevresine atılmasından şikayetçi. Özellikle son dönemde sık sık gündeme gelen bu konu ile ilgili vatandaşlar şikayetlerini dile getiriyor.

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Eyüpsultan Mahallesi’nde yer alan Ziya Gökalp İlkokulu’nun etrafında yer alan çöp konteynerlerinin hali içler acısı. Özellikle bazı vatandaşların çöplerini konteynerlere değil konteyner çevresine atması ya da çöplerin zamanında toplanmadığı için dolarak konteynerden dışarı taşması durumu vatandaşların tepkilerine yol açıyor.

Özellikle çocukları için tedirginlik yaşayan öğrenci velileri, çöp konteynerlerinin bu şekilde adeta hastalık saçtığını ve bunun yanı sıra kötü koku ve çevre kirliliği sebebiyle de tedirginlik yarattığını dile getiriyor. Bir vatandaş konu ile ilgili şikayetinde, “Gaziantep/ Şehitkamil Ziya Gökalp İlkokulu'nun çevresi bu şekilde. Sizden gereğinin yapılması için gerekli yerlere bildirmenizi istiyorum. Bunlar belediyemize yakışır görüntüler değil maalesef” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener