Şirketin piyasa değeri, 20 günde 12 milyar dolar eridi. Şirket, ayrıca, işçi sendikasının sosyal medyada Filistin’e destek vermesi üzerine dava açma kararıyla da tepki çekti. Şirketin Çin pazarındaki performansı da beklentilerin altında kaldı.

Starbucks’ın hisse senedi fiyatı, bugün TSİ 20.00 itibarıyla yüzde 1’den fazla düştü. Şirketin hisseleri, 1992’de halka arz edildiğinden beri en uzun düşüş serisini yaşadı. Şirketin hisseleri, 16 Kasım’da “Kırmızı Kupa Günü” adı verilen promosyon gününde başlayan düşüşe devam etti. Bu tarihte, ABD’de yüzlerce Starbucks şubesinin çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için greve gitmişti.

Starbucks’ın piyasa değeri, 20 günlük süreçte 110 milyar doların altına indi. Şirketin piyasa değeri, 20 gün önce 122 milyar dolardı. Şirketin piyasa değerindeki düşüşte, işçi sendikasının X sosyal medya platformunda yaptığı “Filistin ile Dayanışma!” paylaşımının da etkisi oldu. Şirket, bu paylaşım nedeniyle sendikayı dava etme kararı aldı. Bu karar, sosyal medyada boykot çağrılarına yol açtı.

Starbucks’ın Çin pazarındaki durumu da parlak değil. Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Morgan Stanley Küresel Tüketici ve Perakende Konferansı’nda yaptığı sunumda, Çin’de toparlanmanın beklendiği kadar olmadığını söyledi. Analistler, Çinli kahve zinciri Luckin Coffee’nin Starbucks için ciddi bir rakip olduğunu, Luckin’in başarısının diğer kahve zincirlerini de Çin pazarına çektiğini belirtti.