Borsadaki sert düşüşlerin ardından, dolar kuru 34 TL'ye doğru hareket ederken, gram altın da tarihi zirvesini yeniledi. İşte 5 Ağustos Pazartesi günü Kapalıçarşı’daki altın fiyatları ve güncel döviz kurları...

BIST 100 ENDEKSİ SERT DÜŞTÜ

B I S T

Borsa İstanbul'da, açılışın ardından yaşanan dalgalanma nedeniyle BIST 100 endeksi iki kez devre kesmek zorunda kaldı ve 10 bin puanın altına geriledi. Bu durum, yurt içi piyasalarda büyük bir hareketliliğe neden oldu. Özellikle gram altın ve dolar kuru, bu gelişmelerin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü.

ONS ALTINDA DALGALANMA

Ons

ABD'de yaşanan resesyon endişeleri ve Fed'in eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentileri, ons altının fiyatını desteklese de, kâr realizasyonu nedeniyle ons altın negatif bir seyir izliyor. 2414-2458 dolar bandında hareket eden ons altın, şu sıralar 2432 dolar seviyelerinde bulunuyor.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Altın-4

Gram altın fiyatı, ons altın ve dolar/TL kurundaki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Şu anda 2609 TL'den satılan gram altın, sabah saatlerinde 2657 TL'ye kadar çıkarak rekor kırdı. Bu durum, yatırımcıların ilgisini gram altına yönlendirdi.

DOLAR/TL KURUNDA YENİ ZİRVE

Dolar-2

Dolar kuru, yeni haftaya hızlı bir başlangıç yaptı. Türkiye piyasalarının açılışının ardından 33,36 TL'ye kadar yükselen kur, piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Sabah saatlerinde ise 33,71 TL'ye kadar çıkarak yeni bir zirve yaptı. Bu gelişmeler, yatırımcıların dövize olan ilgisini artırdı.

Kaynak: Mehmet Fener