İsrail’in talebi üzerine Filistinli kullanıcıların hesaplarına bloke konduğu iddiaları üzerine Binance, yasa dışı fonlara yönelik sınırlı bir müdahalede bulunduklarını açıkladı.

Kripto para borsası Binance, İsrail hükümetinin talimatıyla Filistinli kullanıcıların yatırımlarına bloke koyduğu iddialarıyla gündeme geldi. Bu iddialar, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) ve uluslararası medyada geniş yankı buldu. Özellikle İsrail Savunma Bakanlığına ait olduğu öne sürülen İbranice bir belge, tartışmaların odak noktası oldu. Bu belgede, terörle mücadele gerekçesiyle kripto varlıklara el konulması tavsiyesine yer verildiği iddia edildi.

Skandal Israil Talimat Verdi Binance Filistinlilerin Mal Varliklarina El Koydu-1

Bu haberlerin yayılmasının ardından, kripto para piyasasında da sert bir düşüş yaşandı. Bitcoin (BTC) değeri, bir gün önce 63 bin dolara kadar çıkmışken, haberlerin ardından yüzde 8’e yakın bir kayıpla 58 bin 200 dolara geriledi.

Binance CEO'su Richard Teng'den Açıklama

Binance CEO’su Richard Teng, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddialara yanıt verdi. Teng, sadece yasa dışı fonlarla ilişkili sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlemlerinin engellendiğini belirtti. Ayrıca, bu konuda bazı yanlış ifadelerin dolaşıma girdiğini vurgulayarak, "En önemlisi, bölge genelinde kalıcı bir barışın sağlanmasını ümit ediyoruz" dedi.

Binance Kurucu Ortağı Yi He’nin Değerlendirmesi

Skandal Israil Talimat Verdi Binance Filistinlilerin Mal Varliklarina El Koydu 2

Binance kurucu ortağı Yi He ise X platformundaki paylaşımında, Binance’ın uluslararası kabul görmüş kara para aklamayı önleme mevzuatına tam uyum sağladığını belirtti. He, “Küresel bir kripto borsası olarak, diğer tüm finansal kuruluşlar gibi kullanıcılarımızı platformumuzda güvenli ve emniyetli bir şekilde işlem yapma konusunda eğitmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA